Universiteit Leiden

nl en

Fiets

Eens in de drie jaar kun je voor de aankoop, verzekering en onderhoud van je eigen fiets óf voor de aankoop van een accu voor je eigen elektrische fiets tot een bepaald bedrag laten verrekenen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Aanvragen

  1. Log in op Remote Werkplek
  2. Kies SAP Self Service
  3. Vul het aanvraagformulier "Verrekening fiets of accu" in via de tab Keuzemodel
  4. Voeg je digitale betalingsbewijzen toe

Meer informatie over het aanvragen, volg het stappenplan in dit Kennisitem.

Welk bedrag mag je maximaal laten verrekenen?

Eens in de drie jaar

  • Eens in de drie jaar kun je de aankoop van je fiets laten verrekenen met je brutosalaris, eindejaarsuitkering of vakantiegeld. Het maximumbedrag voor de aanschaf van een fiets is € 1.500. Is je fiets duurder, dan wordt de meerprijs niet in de vergoeding meegenomen.
  • Ook mag je eens in de drie jaar bij de aankoop van je fiets een 3-jarige diefstal- of allriskverzekering afsluiten en laten verrekenen.

In plaats hiervan kun je er ook voor kiezen om:

  • de aankoop van een accu voor je elektrische fiets tot een maximumbedrag van € 750,- te laten verrekenen met je brutosalaris, eindejaarsuitkering of vakantiegeld.

Jaarlijks 

Daarnaast mag je ieder jaar een vast bedrag van maximaal € 82,- indienen voor onderhoud en reparatie van je fiets en fietsaccessoires.

De bedragen worden verrekend met je bruto-inkomen. 

Voorbeeld fiscaal voordeel

Stel: je wilt de aanschaf van je fiets verrekenen uit een van je geldbronnen, bijvoorbeeld je vakantie-uitkering. Je fiets kost € 1.300. Deze € 1.300 betaal je uit je vakantie-uitkering. Je betaalt daardoor over die € 1.300 geen belasting. Je betaalt (bijvoorbeeld) 37,10% belasting over het deel van je vakantie-uitkering dat overblijft. Je fiscale voordeel bedraagt in dit geval € 482,30 (37,10% * € 1.300).

Het percentage waarmee je rekent, hangt af van in welk belastingtarief je valt.

Wat is de deadline voor het indienen van een aanvraag?

  • Wil je de aanschaf van je fiets of accu laten verrekenen met je vakantiegeld? Dien je aanvraag dan uiterlijk 30 april in.
  • Wil je je eindejaarsuitkering inzetten? Dien je aanvraag dan uiterlijk 31 oktober in.
  • Wil je je brutosalaris inzetten? Dien je aanvraag dan uiterlijk 30 november in.

Wat heb je nodig?

Stuur bij je aanvraag digitale betalingsbewijzen van de aanschaf en/of onderhoud van je fiets of de aanschaf van je accu van je elektrische fiets mee.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.