Universiteit Leiden

nl en

Hybride onderwijs

Hybride onderwijs combineert offline onderwijs met online onderwijs. Terwijl sommige studenten je college op de faculteit bijwonen, doen andere studenten op hetzelfde moment digitaal mee vanuit huis.

Zijn er studenten die jouw les niet op campus kunnen bijwonen en wil je ze graag tegemoet komen? Hybride onderwijs biedt de oplossing. Zie ook de quick guide en tips voor hybride onderwijs hiernaast.

Hoe zet je hybride onderwijs op?

Webcam

Webcams voor hybride onderwijs zijn in veel zalen al standaard aanwezig en geinstalleerd. Bekijk hier het overzicht van zalen waar dit voor geldt.
Bij de receptie van het Lipsius kun je een webcam met ingebouwde microfoon lenen voor de duur van je college voor ruimtes waar nog geen standaard webcam aanwezig is. Zo zorg je ervoor dat studenten die online deelnemen je goed kunnen zien en horen.

Je hoeft de webcam niet te reserveren, er zijn genoeg webcams beschikbaar. Lever de webcam in na afloop van het college.

Webinar software

Om je hybride college te geven, heb je een van de webinar-tools van Universiteit Leiden nodig: Kaltura Live Room, MS Teams of MS Live Events voor grotere groepen. Bekijk de deze tabel (Engels) om te zien welke tool het beste bij jouw manier van lesgeven past.

Set-up

Kom iets eerder naar het lokaal om alles klaar te zetten, zodat je op tijd met het college kunt beginnen voor zowel de online als de on campus studenten.

  • Indien van toepassing, zet het statief op en monteer de webcam erop.
  • Sluit de webcam aan op de computer in het leslokaal met de USB-kabel.
  • Open MS Teams/Kaltura Live Room/Live Events en projecteer deze op het scherm.
  • Als je iets wilt presenteren, zoals een Powerpoint, website of word-doc, open deze dan in MS Teams, Live Room of Live Events. Op deze manier kan iedereen de dia's gemakkelijk bekijken.
  • Als je technische problemen ondervindt, bel dan AV-support, 6529.

Breng de apparatuur terug naar de receptie. Stel eventuele opnames beschikbaar voor studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.