Universiteit Leiden

nl en

Werken met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kun je werken op afstand. Je kunt chatten, vergaderen, bellen en samenwerken met je collega's. Bekijk hier tips over hoe je snel en makkelijk met Teams aan de slag kan.

Let op

Voor online onderwijs raden we MS Teams niet aan. Tips over onderwijs op afstand vind je in het dossier Remote Teaching.

Microsoft Teams

Log in met ULCNgebruikersnaam@vuw.leidenuniv.nl en je gebruikelijke wachtwoord.

Download Teams

Vijf tips

In korte tijd zijn veel medewerkers aan de slag gegaan met Microsoft Teams. Je kunt MS Teams op verschillende manieren gebruiken: via een mobiele app, via een app op je desktop, maar ook via een webbrowser. Hier vind je vijf tips bij het gebruik van MS Teams.

1. Download Teams op je laptop of computer

De desktop versie biedt meer opties dan de versie via de webbrowser. Tijdens het videobellen zie je meer mensen in beeld, je kunt je achtergrond vervagen om de privacy van je huisgenoten te beschermen, en je kunt je scherm delen met collega’s. Installeer Teams op je apparaat.

2. Selecteer altijd twee eigenaren per team

Maak altijd twee personen eigenaar van je team. Zo garandeer je dat er altijd een beheerder is, ook wanneer één van de beheerders niet meer beschikbaar is.

3. Voeg kanalen toe en maak gebruik van labels

Als je voor het eerst start met MS Teams, zal je snel alles via het algemene kanaal delen. Dat is in het begin nog te overzien, maar op den duur raak je zonder strikte draadjesdiscipline het overzicht kwijt. Je brengt structuur aan door met kanalen te werken of in je bericht subgroepen te taggen.

4. Vergeet de chat niet

Via kanalen kan je makkelijk communiceren met het hele team. Alle leden lezen mee. Een chatgesprek, daarentegen, voer je één-op-één of met een selecte groep. In de chat kan je ook chatten of videobellen met mensen buiten je team(s). 

5. Snel toegang tot bestanden in OneDrive en Sharepoint Online

Elke team in MS Teams heeft ook een eigen team site in Sharepoint online. Bestanden die je deelt in een kanaal worden in Sharepoint opgeslagen. Deel je bestanden in de chat, dan worden die opgeslagen in OneDrive. Via de knop Bestanden aan de linkerkant krijg je toegang tot je OneDrive. Hier vind je ook een overzicht van alle gedeelde bestanden.

Hulp en ondersteuning

Microsoft biedt veel informatie over het werken met Teams. Bekijk de:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.