Universiteit Leiden

nl en

Interne communicatiemiddelen

Bij een organisatie die zo groot is als de Universiteit Leiden is interne communicatie van groot belang.

Website en nieuwsbrieven

Ons belangrijkste interne communicatiemiddel is deze medewerkerssite. Informatie over de redactie vindt u op de pagina over webredactie.

Daarnaast ontvangen alle medewerkers elke dinsdag een nieuwsbrief met informatie over wat er speelt.

Tips?

Reacties op en suggesties voor nieuws zijn welkom op nieuws@leidenuniv.nl.

Universiteit Leiden in het nieuws

Wilt u weten wat er in de media over de universiteit, haar onderzoekers en studenten wordt geschreven? Meld u dan aan voor de digitale knipselkrant 'Universiteit Leiden in het nieuws'. De links in het overzicht vervallen na drie maanden. Wilt u een artikel voor eigen gebruik archiveren, maak dan meteen een kopie.

Let op: dit overzicht is alleen toegankelijk via het universitaire netwerk, dus op de werkplek of via de Remote Werkplek-omgeving. Geef daarom uw e-mailadres van de Universiteit Leiden op bij aanmelding. 

Interne communicatie is van groot belang. De Faculteit Governance and Global Affairs faciliteert de communicatie binnen de faculteit met de volgende middelen.

Medewerkerswebsite

Deze medewerkerswebsite is het belangrijkste communicatiemiddel voor FGGA. Informatie over de redactie vind je op de pagina over webredactie. Laat het weten als je een publicatie hebt, een event organiseert of in de media verschijnt.

Nieuwsbrieven

Daarnaast ontvangen alle medewerkers twee keer per maand op maandag een nieuwsbrief met informatie over wat er speelt binnen de faculteit. Onderaan de pagina vind je een overzicht van de eerder verstuurde nieuwsbrieven. Studenten ontvangen ook elke twee weken op maandag een evenementenkalender. Tips zijn tot twee dagen vantevoren welkom via email of gebruik de formulieren voor de medewerkersmailing voor algemeen nieuws of instituut-specifiek nieuws.

Media Update

De wekelijkse FGGA Media Update geeft een overzicht van berichten van of over de faculteit in de Nederlands- en Engelstalige online media. Deze mailing wordt gegenereerd op basis van trefwoorden zoals de naam van de faculteit, de instituten en onderzoekers. De artikelen worden ongewijzigd opgenomen in het overzicht, ze worden niet vertaald of op een andere manier ingedeeld of uitgelegd. De Update wordt elke maandag verstuurd.

Zoektermen en mailinglijst

Voor het opstellen van de Media Update wordt gebruik gemaakt van het Meltwater platform. De zoekacties en de mailinglijst van ontvangers wordt periodiek met de hand geüpdatet. Mocht je een zoekterm of persoon missen in de zoekresultaten, laat het aan het team Communicatie en Marketing weten.

Tips voor Twitter

Mocht je toch een tweet schrijven die mee kan in de Media Update, noem dan @fggaleiden of jouw instituut in de tweet. Voor Twitter geldt dat een tweet wordt opgenomen als daarin een zoekterm voorkomt, met twee belangrijke uitzonderingen. Tweets die beginnen met ‘@fggazoekterm’ of met ‘RT @fggazoekterm’, worden niet meegenomen. Het doel van de media update is namelijk om alleen oorspronkelijke tweets te laten zien waarin er iets over ons wordt verteld, niet de gesprekken tussen twitter accounts of retweets.

Overzicht nieuwsbrieven

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.