Universiteit Leiden

nl en

Didactiek - Basis Kwalificatie Onderwijs

Learning Experience Design

Hoe kun je impactvolle leerervaringen ontwerpen? In deze workshop leer je meer over de essentiële Learning Experience Design principes en bouw je stap voor stap een leerervaring op.

Doelgroep
Docent
Docent
Karen van Muiden  (Team manager Learning en Evaluatie & Tentaminering)

We verdiepen ons in de belangrijkste aspecten die nodig zijn voor het ontwerpen van effectieve leerervaringen, zoals: leerdoelen, doelgroep, beoordeling en eindkwalificaties. We bespreken vragen als: Wat is er nodig om het beoogde leerpad te bewandelen? Wat zijn waardevolle voorbeelden uit de praktijk om in je academische cursus op te nemen? Aan het eind van deze module heb je het gereedschap in handen om boeiende leerervaringen te ontwerpen voor elke context.

Houd er rekening mee dat deze workshop met name geschikt is voor docenten of groepen die een nieuwe (online) cursus, serious game of andere leerervaring willen maken. Het is ook geschikt voor degenen die een bestaande cursus willen herontwerpen.

Leerdoelen

  • Inzicht over de basisconcepten van Learning Experience Design.
  • Toepassen van de Learning Experience Design stappen op je eigen cursus/module.
  • Een prototype maken van een optimale leerervaring.
  • Nadenken over je doelgroep voordat je je leerervaring ontwerpt.
  • Creëen van optimale leerdoelen voor je leerervaring.
  • Afstemmen van je leerdoelen op een beoordelingsmethode.
  • Bespreken welke tools in jouw situatie het beste werken.

Programma

Deze blended training bestaat uit een online voorbereidende module en één of twee sessies van vier uur met de trainer. Tijdens de persoonlijke sessie richten we ons op de oorsprong van het project, je studenten en je leerdoelen.

We starten met het ontwerp van je cursus en gaan dan verder met het verfijnen ervan, waarbij we hands-on feedback geven. We gaan ook dieper in op de verschillende beoordelings- en feedbackmethoden. Tijdens de sessie(s) werk je aan je ontwerp. Na afloop heb je de mogelijkheid voor individueel overleg met de trainer over je (her)ontwerp.

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering hangt grotendeels af van de omvang en complexiteit van de leerervaring die je wilt ontwikkelen. Over het algemeen hebben we één sessie van vier uur nodig, met een optioneel extra uur voor advies, of twee sessies van elk vier uur, opnieuw met een optioneel uur voor advies.

Inschrijving en contact

Neem voor inschrijving en bij vragen contact op met Karen van Muiden via c.e.van.muiden@llinc.leidenuniv.nl.

Kosten

Afhankelijk van de specifieke behoeften wordt een persoonlijke offerte opgesteld. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.