Universiteit Leiden

nl en

Uitbetaling deelnemers onderzoek

Op deze pagina vind je informatie over het uitbetalen van deelnemers aan onderzoeken.

Uitbetaling deelnemers onderzoek binnen Europa

Bij diverse wetenschappelijke onderzoeken wordt er gebruik gemaakt van deelnemers. Deze deelnemers ontvangen een vergoeding voor deze deelname. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen drie categorieën:

  • Anoniem: mogelijkheid mag alleen toegepast worden, indien anonimiteit vereist is op basis van het onderzoeksplan.
  • Pseudoniem/niet-anoniem: een vergoeding tot max. 50 euro.
  • Pseudoniem/niet-anoniem: een vergoeding hoger dan 50 euro.

Je kunt deelnemers uit SEPA-landen (binnen Europa) uitbetalen door middel van een bankuitbetaling, een geschenk, een VVV-kaart, of in contant (contant is alleen mogelijk bij anonieme deelnemers).

Ga naar het Serviceplein op de medewerkerswebsite en klik daar op “Mijn betalingsaanvragen”. Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam, het adres, de woonplaats, IBAN, nodig van de deelnemer.

Indien de vergoeding hoger is dan 50 euro, dan moeten de volgende gegevens ook worden opgevraagd: het BSN-nummer en de geboortedatum.

De door jou voorgeschoten kosten declareer je via "Reizen en onkosten" via Self Service. Je voert de volledige naam in van de deelnemer en upload het betaalbewijs van jouw uitgaven als bijlage.

Je kunt een VVV-bon bestellen via “Mijn betalingsaanvragen” via het Serviceplein. Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam nodig van de deelnemer.

Indien de vergoeding hoger is dan 50 euro, dan moeten de volgende gegevens ook worden opgevraagd: het adres, de woonplaats, het BSN-nummer en de geboortedatum.

Je kunt contant geld bestellen via “Mijn betalingsaanvragen” via het Serviceplein. Voor het regelen van de uitbetaling heb je bewijs nodig dat de uitbetaling anoniem verricht moet worden op basis van het onderzoeksplan. Dit bewijs moet als bijlage worden toegevoegd aan de aanvraag.

Waar je op moet letten bij een uitbetaling

Voor zowel deelnemers woonachtig in Nederland als daarbuiten geldt dat als zij per onderzoek meer dan 50 euro van de Universiteit Leiden ontvangen, met een max van 180 euro per maand (dit kan uit verschillende onderzoeken), wij deze vergoeding moeten opgeven bij de Belastingdienst. Meld dit van te voren aan de deelnemer. Er worden vanuit de Universiteit Leiden geen aanvullende brieven hierover verstuurd.

Uitbetaling deelnemers onderzoek buiten Europa

Je kunt deelnemers uit NIET-SEPA landen (buiten Europa) uitbetalen door middel van een bankuitbetaling of geschenk.

Een bankuitbetaling voor deelnemers buiten Europa doe je via het  PNIL-Formulier (Personeel Niet In Loondienst formulier). Voor het regelen van de uitbetaling heb je de volledige naam, het adres, de woonplaats en de IBAN van de deelnemer nodig.

De door jou voorgeschoten kosten declareer je via "Reizen en onkosten" via Self Service. Je voert de volledige naam in van de deelnemer en upload het betaalbewijs van jouw uitgaven als bijlage.

Waar je op moet letten bij een uitbetaling

Voor betalingen aan NIET-SEPA landen worden standaard extra transactiekosten in rekening gebracht aan de universiteit. Dit begint met 4,50 euro per uitbetaling en kan verder oplopen. Daarnaast is het nodig om aanvullende bankgegevens op te geven om de betalingen te voldoen. Betalingen buiten Europa onder de 10 euro worden derhalve niet uitgevoerd.

Hulp bij uitbetalingsvorm deelnemers onderzoek

Via de beslisboom kun je snel en eenvoudig zien welke betalingen mogelijk zijn voor deelnemers, hoe je een betaling aan een deelnemer kan aanvragen en via welk systeem of portal je dit aanvraagt.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie toch nog vragen? Stel deze dan aan het FSSC via de helpdesk portal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.