Universiteit Leiden

nl en

'Herstel na coronacrisis moet ook gaan om het repareren van democratie en rechtsstaat'

De samenleving is druk te ‘herstellen’ van de coronacrisis, maar ook de rechtstaat heeft een opdonder gehad. John Jansen van Galen pleit in het Parool voor herstel van de democratie en verwijst daarbij naar hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans.

Wim Voermans

Iedere keer als de pandemie lijkt te luwen klinkt de roep om herstel, schrijft Jansen van Galen. 

'Doorgaans wordt dan het herstellen van de economie bedoeld, maar juist de averij die democratie en rechtsstaat door covid-19 hebben opgelopen vereist herstel. “We beginnen langzamerhand aan dingen gewend te raken waaraan we in onze vrije democratie niet gewend horen te raken,’’ meent Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht te Leiden. Namelijk: aan een beleid dat onze vrijheden inperkt zonder dat vooraf instemming is verkregen van de volksvertegenwoordiging.'

Lees het hele opiniestuk in Het Parool.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.