Universiteit Leiden

nl en

De Walaeus Bibliotheek onderdeel van de UBL

Met ingang van 1 november is de Walaeus Bibliotheek, gevestigd in het Leids Universitair Medisch Centrum, onderdeel van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

De UBL zal voortaan de dienstverlening op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening voor de medewerkers en studenten van het LUMC verzorgen. Dit houdt in dat vanaf heden de UBL zorg draagt voor de dienstverlening op locatie in het LUMC, en ook de verdere collectievorming, het abonnementenbeheer en de licenties tot medische databases zal verzorgen. Ook zal de UBL in het LUMC onderwijs verzorgen op het gebied van informatievaardigheden en de publicaties van LUMC-onderzoekers via het Leidse Repositorium beschikbaar maken.

De Medisch Informatiespecialisten, die ook bij de UBL in dienst zijn gekomen, vormen een nieuwe afdeling, van waaruit zij onderzoekers, docenten en studenten van het LUMC met raad en daad terzijde staan, bijvoorbeeld in het opzetten van literatuuronderzoek, het maken van zoekstrategieën in specialistische bestanden en het beheren van referenties.

Tevens is bij de UBL een Digital Scholarship Librarian aangesteld, die de onderzoekers van het LUMC zal adviseren en ondersteunen bij open access-publiceren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.