Universiteit Leiden

nl en

ULCN-account

Als je in dienst treedt, krijg je automatisch een e-mailadres en ULCN-account. Met dit account kun je inloggen in op je computer, het wifi-netwerk en diverse andere ICT-systemen.

Inloggegevens

Als je bij de universiteit in dienst komt, krijg je automatisch een e-mail of brief met je ULCN-inloggegevens op het correspondentieadres of het (niet-universitaire) e-mailadres dat je hebt opgegeven bij de personeelsadministratie. Je hoeft zelf geen account aan te vragen. 

Account activeren of wachtwoord wijzigen

In de brief of e-mail lees je wat je moet doen om je account te kunnen gebruiken. Je moet namelijk eerst je account activeren of je wachtwoord wijzigen. Ook moet je je account op de juiste manier inrichten, zodat je in de toekomst zonder tussenkomst van de helpdesk je account kunt beheren.

ULCN en aanvullende authenticatie

Met je ULCN inloggegevens log je in op universitaire systemen en applicaties. Steeds meer van deze systemen worden extra beveiligd met aanvullende authenticatie (ook wel Multi-factor Authenticatie of MFA genoemd). Je kunt het systeem dan alleen gebruiken als je op een aanvullende manier bevestigt dat jij het bent: met een code of akkoord vanuit een app op je telefoon, of reactie op een mailbericht. 

Account behouden als je uit dienst gaat

Je kunt 90 dagen voor aanvang tot 60 dagen na beëindiging van je aanstelling gebruikmaken van je account. Wil je je account langer gebruiken (bijvoorbeeld na pensionering)? In dat geval kan je leidinggevende een aanvraag indienen via het Serviceplein.

Wat moet je doen als...

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.