Universiteit Leiden

nl en

Nieuwsbrief Student Support FSW juni 2022

In deze Student Support FSW nieuwsbrief lees je meer over het serviceaanbod van de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Denk aan aankomende activiteiten, vacatures en handige tips op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling, studentenwelzijn, (studie)loopbaanoriëntatie en sollicitatievaardigheden. Je bent van harte welkom bij Student Support FSW!

Let's connect!

Wil je je verbinden met je medestudenten? Kom dan naar de POP-up Living Room op de begane grond van het Pieter de la Courtgebouw!  

De Living Room is een ontmoetingspunt voor studenten waar ruimte is voor gesprekken, nieuwe contacten kunnen worden gelegd en leuke activiteiten kunnen worden bijgewoond. Strijk er neer met je studiegenoten en start eens een Real Talk aan de hand van de vragenkaartjes die op de tafels liggen.

Wil je meedenken over activiteiten of heb je zelf een idee: neem dan contact op met Rosalinde Spitters, aanspreekpunt Student Wellbeing.

I Care zuil

Heb je de I Care zuil al gespot in de POP-up Living Room? Deze felgroene pilaar is bijna niet te missen. De I Care zuil is onderdeel van de FSW I Care campagne en biedt de mogelijkheid met elkaar te verbinden door vraag en aanbod samen te brengen.

Zoek je een maatje om samen te studeren of om samen iets te ondernemen? Heb je hulp nodig bij het studeren of kan je anderen hulp bieden? Vind je het leuk een inspirerende quote achter te laten voor je medestudenten? Schrijf jouw wens of aanbod op een kaartje en hang het op de zuil. Let’s connect!

CareerCollege Working as a Consultant: 30 juni 2022

Overweeg je een carrière in consultancy, maar weet je nog niet precies wat dat inhoudt? Dan kan dit CareerCollege je helpen om inzicht te krijgen in de carrièremogelijkheden. Een divers panel zal hun carrièrepaden en ervaringen in het veld delen en jij kunt deelnemen aan de discussie en je vragen stellen over de kansen en uitdagingen, frustraties en succesfactoren van werken in de consultancy. Lees meer

Activiteiten juni 2022

Loopbaan en solliciteren:
 

Datum  

Activiteit

01/06

Workshop CV en Brief (NL)

01/06 Workshop Wat het ik een werkgever te bieden? (NL)

02/06

Workshop Job Interview (ENG)

14/06

Gratis CV / LinkedIn profiel check, POP-up Living Room (NL/ENG)

30/06

CareerCollege Working as a Consultant (ENG)

Studieaanpak en persoonlijke ontwikkeling:
 

Datum

Activiteit

 

Inloopspreekuur Studievaardigheden (NL/ENG)

02/06

Meet & Greet hoogbegaafde studenten (NL)
Thema: Speeddaten om andere hoogbegaafden te ontmoeten

09/06 Workshop Time Management (NL)
 
14/06 Workshop Tentamens maken + Tentamenzelfvertrouwen (NL)
 

 

POPcorner diner
thema Student for Student projects

Houd de cursuskalender goed in de gaten! Ook voor eventuele wijzigingen in het programma.

Naar de cursuskalender!

Individuele begeleiding door Student Support FSW

Met alle vragen over de opleiding die je volgt en met persoonlijke problemen die van invloed zijn op je studievoortgang kan je je wenden tot de studieadviseur. Met vragen over studeren/ studievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling in het algemeen kun je, behalve bij de studieadviseur, ook terecht bij Student Support FSW.

Individuele begeleiding POPcorner FSW
De POPcorner FSW helpt je graag de weg te vinden binnen de faculteit en je opleiding. Heb je ondersteuning nodig? Onze POPcorner coaches kunnen je helpen bij vragen over omgaan met studeren en het studentenleven, het starten van een eigen project, taalhulp, tentamens maken, een complexe uitgangspositie, zelfvertrouwen, keuze maken en andere uitdagingen die je tegenkomt tijdens het studeren. Lees meer

(Studie)loopbaanadvies
Geïnteresseerd in de carrièremogelijkheden na je afstuderen? Twijfel je over je studiekeuze of master? Geen idee hoe je moet beginnen met het zoeken naar een geschikte baan of vrijwilligerswerk? Maak een afspraak voor persoonlijk advies bij de Community Engagement en Career Service FSW!
Career Service FSW biedt ook een gratis CV & LinkedIn profiel check service aan! Je kunt gebruik maken van deze service, verzorgd door onze studentassistenten Lees meer

Het combineren van een sociaal leven, studie, werk en sporten lijkt soms een onmogelijke taak. Dat maakt het extra belangrijk om bewust te zijn van hoe het met je gaat en goed voor jezelf te zorgen. 

Wil je zelfstandig aan de slag om je mentaal welzijn te versterken? Kijk dan ook eens naar de online trainingsprogramma’s van Caring Universities. Deze programma’s kunnen individueel worden doorlopen en worden gratis aangeboden aan studenten van de Universiteit Leiden.

Door het volgen van de trainingen leer je bijvoorbeeld over het toepassen van life skills in allerlei situaties die je kunt tegenkomen, de cyclus van uitstelgedrag en hoe je die kunt doorbreken, omgaan met stress, emoties, het verbeteren van je stemming en nog veel meer. Tijdens het programma krijg je ondersteuning van een online coach (gratis). Lees meer

Student Experience

In de student experience van deze maand: het verhaal van Emma. Emma is alumna Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en volgde de master Environment en Resource Management. Emma vertelt over haar baan op het terrein van duurzaamheid.  Lees het verhaal van Emma – en andere student experiences - op ons Instagram kanaal @study_careersupportfsw. 

student experience

Volg ons!

Volg @study_careersupportfsw om op de hoogte te blijven van alle Student Support FSW activiteiten, workshops en initiatieven! We plaatsen hier maandelijks een overzicht van onze activiteiten en delen onder andere vacatures, studie- en carrière-tips in onze posts en stories!

@study_careersupportfsw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.