Universiteit Leiden

nl en

Verdachten Mallorcazaak horen hun straf

De negen Hilversummers die ervan worden verdacht dat ze in de nacht van 14 juli vorig jaar Carlo Heuvelman zo zwaar mishandelden dat hij later overleed, horen vrijdag wat hun straffen zijn. Tegen een van de verdachten is tien jaar cel geëist, tegen twee andere werd acht jaar geëist.

Pauline Schuyt

De verontwaardiging in de samenleving was en is enorm. Speelt die verontwaardiging een rol in de strafeisen tegen de drie hoofdverdachten? 'Voor een enkele doodslag is het een forse eis', zegt hoogleraar sanctierecht en straftoemeting Pauline Schuyt in Trouw. Maar er is meer gebeurd: de officier houdt de drie namelijk ook verantwoordelijk voor een poging tot doodslag op een andere jongen en openlijke geweldpleging tijdens die bewuste nacht op Mallorca.

De beelden van het nachtelijke geweld werden al snel online verspreid en zorgden voor ophef in de samenleving. De strafzaak staat dan ook vol in de schijnwerpers van de media. Dat heeft ongetwijfeld invloed op het Openbaar Ministerie, denkt Schuyt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.