Universiteit Leiden

nl en

Gerrard Boot en Yvonne Erkens organiseren jaarlijkse conferentie EALCJ

Van 8 tot 10 juni 2023 heeft in Leiden het congres van de European Association of Labour Court Judges (EALCJ) plaatsgevonden. De EALCJ is een vereniging van rechters uit alle landen van de EU, die haar leden een forum biedt om kennis over het (Europees) arbeidsrecht en de toepassing daarvan in de verschillende landen van de EU uit te wisselen aan de hand van actuele thema’s.

Opgericht in het Verenigd Koninkrijk is de EALCJ sinds 2023 een Nederlandse vereniging geworden. 
Yvonne Erkens en Gerrard Boot zijn daarbij toegetreden tot het bestuur van de EALCJ en waren verantwoordelijk voor de organisatie van het congres dit jaar. Zij werden daarbij ondersteund door het Juridisch PAO Leiden.


Voor de jaarlijkse conferentie plaatsvindt, vullen de deelnemers een questionnaire in met vragen over het thema van dat jaar. De resultaten van de questionnaires worden verzameld en vormen onderwerp van discussie tijdens de conferentie. Dit jaar stond die in het teken van de relatie tussen arbeidsrecht en het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.