Universiteit Leiden

nl en

Buitengewoon en calamiteitenverlof

Je kunt onder bepaalde omstandigheden in aanmerking komen voor buitengewoon verlof van korte of lange duur. Calamiteitenverlof is verlof dat je kunt opnemen als je onverwachts en direct vrij moet nemen voor een noodgeval of bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Kort buitengewoon verlof

Je hebt in de onderstaande gevallen recht op kort buitengewoon verlof. Kort buitengewoon verlof wordt in deze gevallen doorbetaald.

 1. Familieomstandigheden
  Je hebt recht op buitengewoon verlof van korte duur voor bijvoorbeeld een huwelijk of begrafenis. De duur van het verlof en alle omstandigheden waarin je er recht op hebt, staan beschreven in artikel 3 van de Regeling buitengewoon verlof.
 2. Verlof voor vakbondsactiviteiten
  Je kunt verlof krijgen voor het bijwonen van vakbondsactiviteiten. Onder welke omstandigheden je hier recht op hebt, staat beschreven in artikel 4 van de Regeling buitengewoon verlof.
 3. Overige omstandigheden
  Je hebt ook recht op buitengewoon verlof bij bijvoorbeeld een verhuizing. Alle overige bijzondere omstandigheden vind je in artikel 5 van de Regeling buitengewoon verlof.

Buitengewoon verlof

Je kunt buitengewoon verlof aanvragen via SAP Self Service (log daarvoor eerst in op Remote Werkplek). Je kiest dan voor ‘buitengewoon verlof’ en geeft de reden van je verlofaanvraag aan. Het verlof wordt dan niet van het verloftegoed afgeschreven.

Aanvragen

Lang buitengewoon verlof

Het is mogelijk om onder bepaalde voorwaarden buitengewoon verlof voor een langere periode aan te vragen. In sommige gevallen wordt dit verlof (gedeeltelijk) doorbetaald. Meer informatie hierover vind je in artikel 2 van de Regeling buitengewoon verlof.

 • Neem je verlof op dat je hebt gespaard via de meerjaren spaarvariant, dan krijg je het verlof doorbetaald. Meer informatie vind je in de cao.
 • Je kunt ook langdurig verlof opnemen voor een sabbatical. Met je leidinggevende maak je afspraken over het al dan niet (gedeeltelijk) doorbetalen van je sabbatical. Meer informatie vind je in de cao.

Vind je je verlofdoel niet terug in de regeling? Neem dan contact op met het PSSC Servicepunt.

Buitengewoon verlof langere periode

Afspraken over buitengewoon verlof voor een langere periode maakt u met uw leidinggevende.

Aanvragen

Calamiteitenverlof

Calamiteitenverlof is verlof dat je kunt opnemen als je onverwachts en direct vrij moet nemen voor een noodgeval of bijzondere persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid of een ziek kind dat van school moet worden gehaald. Je hebt recht op maximaal 2 werkdagen betaald calamiteitenverlof binnen een periode van 12 maanden.
 

Calamiteitenverlof

In SAP Self Service boek je calamiteitenverlof als buitengewoon verlof (log eerst in via Remote Werkplek). Je geeft daarbij aan dat het om calamiteitenverlof gaat onder opgave van de reden. Calamiteitenverlof wordt niet van het verloftegoed afgeschreven. Vergeet niet je afwezigheid bij je leidinggevende te melden.

Aanvragen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.