Universiteit Leiden

nl en

Opleidingsaanbod

De universiteit stimuleert medewerkers hun talenten te gebruiken en te ontwikkelen. Dit doen we door je te ondersteunen bij je loopbaan en je persoonlijke en vakgerichte ontwikkeling. Daarom biedt de universiteit een breed scala aan trainingen en opleidingen aan.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een divers opleidingsaanbod van persoonlijke effectiviteit en docentprofessionalisering tot subsidieaanvragen en kunstzinnige vorming. Alles is erop gericht dat medewerkers nu en in de toekomst met enthousiasme en energie hun werk doen en het gevoel hebben dat hun capaciteiten ten volle worden benut.

Bekijk het uitgebreide opleidingsaanbod van de universiteit.

Bekijken

Aanbieders

Het opleidingsaanbod van de universiteit wordt verzorgd door verschillende interne aanbieders:

 • Universitaire Bibliotheken Leiden

  Het opleidingsaanbod van de bibliotheek richt zich op het werken met de bibliotheeksystemen en het verwerken en beoordelen van wetenschappelijke informatie.
 • HRM Learning and Development

  Het opleidingsaanbod van HRM Learning and Development richt zich op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, communicatie en persoonlijke effectiviteit.
 • New Heroes

  Volg gratis en online een training op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling bij New Heroes.  De innovatieve en interactieve elementen maken online leren niet alleen leuk, maar ook heel praktisch toepasbaar.
 • LLInC

  Het opleidingsaanbod van LLInC richt zich op de scholing van docenten.
 • LURIS

  Het opleidingsaanbod van LURIS richt zich op de ondersteuning bij het aanvragen van externe onderzoeksfinanciering.
 • Academisch Talencentrum

  Het opleidingsaanbod van het talencentrum richt zich op taal- en acculturatiecursussen.

Opleiding of cursus volgen

Wil je gebruikmaken van het opleidingsaanbod? Ga dan in gesprek met je leidinggevende. Dat kan tijdens je GROW-gesprek (GROW staat voor Gesprekken over Resultaat, Ontwikkeling en Welzijn). Tijdens het jaargesprek maar ook bij tussentijdse gesprekken kun je over je ontwikkeling praten.

Opleidingen uit het universitaire aanbod, gericht op je huidige functie of op een reële (interne) vervolgstap in je loopbaan worden in de regel vergoed door de werkgever. Opleidingen met een ander doel worden soms deels en soms niet vergoed. Zie de arbeidsvoorwaarden in het keuzemodel (studie- en opleidingskosten) om te kijken hoe je financiering voor cursussen buiten het universitaire aanbod kunt regelen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.