Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker in de Volkskrant over extra overheidsgeld voor het hoger onderwijs

Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, sprak met de Volkskrant over het geldbedrag dat de overheid beschikbaar stelt om de groeiende studentenaantallen in het hoger onderwijs te compenseren. Volgens Breuker is de 645 miljoen euro niet genoeg om de werkdruk te verlagen.

Het bedrag wordt verdeeld onder het hbo en de universiteiten. ‘We hebben vorige week een brandbrief geschreven aan de minister van Onderwijs, daarin vroegen we om anderhalf miljard om de werkdruk op universiteiten te verlagen,’ aldus Breuker. Hij ziet dat het bestuur hard werkt om de werkdruk te verlagen, maar dat de financiering hiervoor meestal ontbreekt. Daarom wil hij dat de universiteit nieuwe collega's aanneemt met het geld. ‘Niet alleen docenten, maar ook studieadviseurs, studiecoördinatoren en universitair docenten.’

Meer weten?

Het interview met Remco Breuker is te lezen op de website van de Volkskrant.

Remco Breuker is historicus op het gebied van Korea en Noordoost-Azië. Hij is gespecialiseerd in de middeleeuwse geschiedenis van Korea en Noordoost-Azië en in hedendaagse Noord-Koreaanse aangelegenheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.