Universiteit Leiden

nl en

Marta Morgado in Mare over haar promotietraject als dove: ‘Lange weg afgelegd’

Marta Morgado is de eerste dove doctor aan de Universiteit Leiden. In Mare vertelt ze over haar promotietraject.

Morgado benadrukt dat het niet eenvoudig was om als dove te promoveren in een horende gemeenschap: ‘Als ik de eerste dove doctor ben aan deze universiteit, stel je dan de lange weg voor die ik heb moeten afleggen om hier te komen. Er waren veel momenten waarop ik de enige dove was. Soms kon ik niet deelnemen aan cursussen, conferenties, workshops of bijeenkomsten omdat er geen tolken beschikbaar waren. In feite doorstaan veel dove mensen wereldwijd, vooral in Europa, deze academische trajecten volledig alleen.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van Mare.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.