Universiteit Leiden

nl en

Onderwijsinnovatie

De Universiteit Leiden innoveert op verschillende vlakken. Van het belonen van topdocenten tot meer verbinding maken met de arbeidsmarkt in het onderwijs.

Beurzen en subsidies

Om projecten en onderzoek gericht op onderwijsvernieuwing te stimuleren zijn er verschillende beurzen en subsidies beschikbaar.

Experimenteren met onderwijs

Voor ondersteuning bij innovatieprojecten kunnen medewerkers terecht bij het Leiden Learning & Innovation Centre (LLInC) en de Honours Academy.

Honoursonderwijs als proeftuin

De Honours Academy fungeert als proeftuin voor onderwijsinnovatie. Docenten kunnen kleinschalig experimenteren met nieuwe onderwijsvormen, bijvoorbeeld door een vak eerst uit te proberen als Honours Class. Dit biedt docenten waardevolle inzichten bij het aanvragen van een beurs of het doorontwikkelen van het reguliere onderwijs.

Heb je een goed idee of wil je meer weten? Lees meer over experimenteel onderwijs binnen de Honours Academy.

Samenwerken met LLInC

Bij het Leiden Learning & Innovation Centre (LLInC) kunnen docenten terecht voor breed advies en hulp bij onderwijsinnovatie. Het innovatiecentrum denkt mee, deelt best practices en helpt bij het verkennen van ideeën over bijvoorbeeld nieuwe lesmethoden of digitale tools.

Via LLInC kan ook financiering worden aangevraagd voor lopende en recent afgeronde projecten die universiteitsbreed kunnen worden ingezet: lees meer over het fonds Grassfields voor onderwijsinnovatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.