Universiteit Leiden

nl en

Sander Hölsgens in NRC over het online spel The Elder Scrolls Online

Sander Hölsgens is antropoloog en redacteur van Gamer.nl. In NRC vertelt hij over zijn favoriete momenten in het online spel The Elder Scrolls Online. Het computerspel, gebaseerd op de Elder Scrolls-reeks, heeft ondanks een matige start in 2014 nu een actieve gemeenschap van miljoenen spelers wereldwijd. Het tiende jubileum van het spel wordt in Nederland gevierd met een groots evenement in Amsterdam, waar gamers samenkomen voor panels, ontmoetingen en het tonen van zelfgemaakte kostuums.

Voor Sander Hölsgens is ESO niet alleen een plek voor casual sociale ontmoetingen, maar ook een platform waarop hij vriendschappen versterkt. Zijn herinneringen aan Morrowind brachten hem en zijn vrienden ertoe om samen de verhaallijn van het gebied in ESO te verkennen, wat onverwacht resulteerde in diepgaande discussies.

Lees het hele artikel in NRC. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.