Universiteit Leiden

nl en

Michelle Achterberg ontvangt prijs voor proefschrift over het kinderbrein

Op 10 juni 2021 heeft Michelle Achterberg voor haar proefschrift 'Like me, ore else...' de prijs ontvangen voor beste proefschrift van de Dutch Neurofederation, het netwerk van Nederlandse neurowetenschappers. Achterberg is cum laude gepromoveerd bij het Zwaartekrachtprogramma 'Samen Uniek' van het Leiden Consortium on Individual Development (L-CID). Ze werkt nu als onderzoeker aan de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wauw! Super vereerd dat ik de Dutch Neurofederation PhD Thesis prijs in ontvangst mag nemen!

Michelle Achterberg op LinkedIn
'Een hele mooie bekroning op het PhD-onderzoek dat ik zeker niet alleen heb gedaan! Gelukkig krijg ik tijdens de award sessie de kans om niet alleen mijn onderzoek, maar ook mijn geweldige supervisors Eveline Crone, Anna Van Duijvenvoorde & Marian Bakermans-Kranenburg en mijn waanzinnige onderzoeksteam in het zonnetje te zetten!'

We moeten het kinderbrein in ontwikkeling niet onderschatten

Het brein van kinderen reageert vergelijkbaar op sociale feedback als het brein van volwassenen. Maar het omgaan met frustratie of agressie na sociale afwijzing gaat wel anders, ontdekte ontwikkelingspsycholoog Michelle Achterberg in haar promotieonderzoek. Met fMRI-technieken is voor het eerst de ontwikkeling van het kinderbrein in een grote steekproef onderzocht. 
Lees meer over de promotie van Michelle Achterberg

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.