Universiteit Leiden

nl en

Bronzen predicaat Elsevier Beste Studies 2022 voor LUC

Het Leiden University College The Hague (LUC) heeft een bronzen medaille ontvangen van de ranglijst Elsevier Beste Studies 2022. Dat betekent dat de studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de kwaliteit van de opleiding en de opleiding het beter doet dan gemiddeld. Elsevier vergelijkt elk jaar een flink aantal opleidingen aan hogescholen en universiteiten.

De medailles worden toegekend aan opleidingen die op minstens vier onderdelen aanzienlijk beter scoren dan gemiddeld. Bij vier of vijf uitzonderlijke scores krijgt de opleiding brons, bij zes of zeven zilver en bij acht of meer goud. LUC kreeg deze hoge scores op vijf onderdelen: ‘Opleiding in het algemeen’, ‘Inhoud van de opleiding’, ‘Verworven Vaardigheden’ ‘Informatie vanuit de Opleiding’ en ‘Percentage dat de studie opnieuw zou kiezen’. Decaan van het Leiden University College, Giles Scott-Smith is erg blij met deze erkenning: 'Deze resultaten bevestigen eens te meer dat ons College en onze medewerkers innovatief onderwijs van topkwaliteit leveren voor de studenten van vandaag. 83% van de ondervraagden zou opnieuw voor ons Global Challenges-programma kiezen, dat is een zeer hoge mate van tevredenheid.' 

'Deze resultaten bevestigen eens te meer dat ons College en onze medewerkers innovatief onderwijs van topkwaliteit leveren voor de studenten van vandaag. 83% van de ondervraagden zou opnieuw voor ons Global Challenges-programma kiezen, dat is een zeer hoge mate van tevredenheid.' 

Vergelijking

Binnen deze ranglijst worden afzonderlijke opleidingen aan hogescholen en universiteiten vergeleken binnen hun eigen studierichting, maar ook met de gehele sector. Zo viel naast het LUC, alleen University College Friesland in Leeuwarden, in de prijzen binnen alle University Colleges in Nederland. Op ten minste acht van de elf onderdelen scoort het Leiden University College bovengemiddeld waarvan er vijf uitzonderlijke hoge scores uiteindelijke leidde tot het ontvangen van de bronzen medaille. 

Bron voor de ranglijst Elsevier Beste Studies 2022 zijn de resultaten van meer dan 286.000 bachelor-en masterstudenten die de Nationale Studenten Enquête (NSE) hebben ingevuld. De ranglijst en resultaten zijn vervolgens wederom gebaseerd op de totaaloordelen die onderzoeksinstituut ResearchNed voor Elsevier Beste Studies berekende over de scores op verschillende onderdelen uit de NSE. Klik hier voor een uitgebreide toelichting bij de berekeningen
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.