Universiteit Leiden

nl en

Geslaagde On-campus Master's Experience: 'Helpt om een goede keuze te maken'

Het was een gezellig drukke middag tijdens de On-campus Master's Experience van de Faculteit Geesteswetenschappen. De informatiesessies en de bijbehorende informatiemarkt vielen goed in de smaak bij nieuwsgierige bachelorstudenten.

Vele bezoekers waren vrijdag 17 maart te vinden op de informatiemarkt in het Lipsius, waar alle geesteswetenschappelijke masteropleidingen vertegenwoordigd waren. Bij elke stand stonden huidige studenten klaar om vragen van studiekiezers te beantwoorden. Tegelijkertijd werden op andere plekken in het gebouw verdiepende presentaties gehouden. 

Luna en Niell
Luna en Niell

De opzet beviel de bezoekers goed. Zo ook bachelorstudenten Luna en Niell, die speciaal voor Latin American Studies gekomen zijn. ‘Ik heb veel informatie gekregen van huidige studenten en hoe zij de studie ervaren. Dat helpt mij om een goede keuze te maken,’ vertelt Luna. Waar Luna nu meer zeker is van haar studiekeuze, houdt Niell zijn opties nog open. ‘Ik heb goed geluisterd naar de studenten van de informatiemarkt en ik ga nu overwegen wat voor mij het beste uitpakt.’ 

Randy
Randy

Ook bezoeker Randy vindt dat hij nu een beter beeld heeft over zijn vervolgstudie. ‘Ik denk er nu over na om de combinatie tussen Asian Studies en Critical Heritage Studies te doen, want ik ben zowel geïnteresseerd in Aziatische culturen als cultureel erfgoed,’ vertelt hij. ‘Het is fijn dat ik met mensen die daadwerkelijk de studie volgen, heb kunnen praten over het programma, want zij kunnen het beste vertellen hoe alles in elkaar zit.’

Chayenne en Dagmar
Chayenne en Dagmar

Een ander voordeel van de On-campus Master's Experience is de mogelijkheid om alvast een beetje de sfeer te kunnen proeven. ‘De sfeer op de campus is hier heel prettig,’ vertelt Chayenne. Samen met studievriendin Dagmar komt ze voor de master Journalistiek en Nieuwe Media. ‘We hebben vorig jaar een minor media en journalistiek gedaan en dat beviel ons heel goed. Daarom zijn we vandaag hier om te kijken hoe het is,’ zegt Dagmar. ‘Het was handig om bij de voorlichting te zijn. Ik heb veel vragen kunnen stellen aan docenten en studenten.’

Heb je de On-campus Master's Experience gemist? Bekijk dan de opleidingsvideo's hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.