Universiteit Leiden

nl en

Dennis Broeders benoemd tot ‘Global Chair’ aan Universiteit van Bath

Dennis Broeders, hoogleraar Global Security and Technology bij ISGA, is voor het jaar 2023-2024 benoemd tot ‘Global Chair’ aan de Universiteit van Bath. Broeders is een van de vier benoemde gastprofessoren die regelmatig de universiteit zullen gaan bezoeken en helpen met het opzetten en versterken van samenwerkingen en het delen van kennis.

Dennis Broeders

Op de website van de universiteit wordt de komst van Broeders bejubeld. ‘Wij zijn verheugd professor Dennis Broeders als Global Chair te mogen ontvangen. Hij is een toonaangevend onderzoeker op het snijvlak van internationale veiligheid, technologie en beleid, en brengt expertise mee op het gebied van wereldwijde veiligheid, internationaal bestuur van cyberveiligheid en opkomende technologieën. Zijn benoeming tot Global Chair zal onze ontwikkeling van een nieuw Instituut voor Digitale Veiligheid en Gedrag ondersteunen. Zijn bezoek zal workshops, lezingen, een openbare lezing en netwerken op de hele campus opleveren.’

Interessante mensen om mee samen te werken

Broeders wil in Bath events en discussies gaan organiseren, maar zal ook meedenken en advies geven over het nieuw op te richten Instituut voor Digitale Veiligheid en Gedrag. ‘De bedoeling is dat ik na het jaar als Global Chair daar ook in de adviesraad van het nieuwe Centre kom. Voor mij is deze aanstelling interessant om een afgebakende manier binnen te kunnen kijken bij een Engelse universiteit. Hoe reilt en zeilt het daar? Wat zijn de thema’s die leven? In mijn veld cybersecurity is Engeland een grote speler, dus daar zitten interessante mensen om mee samen te werken en de contacten mee warm te houden.’

Daarnaast denkt Broeders dat het goed is voor de Universiteit Leiden en de stad Den Haag om die vertakking tussen Bath en ‘Leiden’ op deze manier zichtbaar te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.