Universiteit Leiden

nl en

Contextfiltering, hoe werkt het?

Op veel documenten uit de gedeelde content staan twee extra 'context' velden. Voorbeelden hiervan zijn nieuws, agenda (plus/ serie) en mededelingen.

De eerste twee velden, organisatie en opleiding blok zijn puur voor het inrichten van autorisaties, plus het vullen van het organisatieonderdeel blok en onderwijs blok (hierin verschijnt ook de ‘nieuwe naam’ van een opleiding indien opgegeven) op de frontend.

De onderste twee context blokken zijn alleen voor de contextfiltering op de studenten en medewerkers pagina. Deze twee zorgen ervoor dat je heel specifiek een pagina of gedeelde content adhv context kan tonen. Dit betekent ook dat als in de eerste twee velden bijv. Universiteit leiden staat geselecteerd, maar onderin bij Context organisatie alleen een opleiding, bijv. Archeologie BA, dan wordt het bericht alleen getoond als de context ‘Archeologie BA’ is geselecteerd door een student. Geldt een bericht voor alle opleidingen binnen de faculteit archeologie dan kan het veld context organisatie gevuld worden met de faculteit archeologie. Voor de zekerheid, de bovenste twee velden doen niets met de contentfiltering. Dat wordt nu aangestuurd door de onderste twee velden.

Resume

De eerste twee, organisatie en opleiding blok zijn puur voor het inrichten van autorisaties, plus het vullen van het organisatieonderdeel blok en onderwijs blok (hierin verschijnt ook de ‘nieuwe naam’ van een opleiding indien opgegeven). De onderste twee context blokken zijn puur en alleen voor de contextfiltering op de studenten en medewerkers pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.