Universiteit Leiden

nl en

Verborgen Ruimte

De “verborgen ruimte” komt alleen voor in de studentenwebsite en medewerkerswebsite. De verborgen ruimte gebruikt u voor onderwerpen die voor een selecte groep relevant zijn en waarvoor geen plek is binnen het megamenu.

Een verborgen ruimte onderwerp komt niet voor in het megamenu. Een verborgen ruimte onderwerp heeft een eigen menustructuur en maakt geen gebruikt van de context. Vanuit een etalageblok of handmatig link-blok op een pagina binnen het megamenu of op de homepage linkt u door naar een verborgen ruimte onderwerp. 

Vraag aan

Een verborgen ruimte onderwerp vraagt u aan via de hoofdredacteur van uw faculteit. Zij zullen uw aanvraag voorleggen aan de centrale redactie van de studenten- of medewerkerswebsite.

Criteria

De redacties beoordelen uw aanvraag aan de hand van de criteria voor de studentenwebsite of criteria voor de medewerkerswebsite. Als uw aanvraag is goedgekeurd, dan kunt u aan de slag met het vullen van de content en het aanmaken van onderliggende pagina's. De verborgen ruimte onderwerpen vindt u binnen de “Vr” map van de medewerkers- en studentenwebsite.

Vr map in het CMS

Onvindbaar maken voor externe zoekmachines

Bepaalde documenten uit de verborgen ruimte zijn niet relevant voor externe bezoekers van de website, maar krijgen tijdens het zoeken soms wel voorrang boven de documenten die belangrijker zijn. Verborgen ruimte documenten betreffen vaak ook interne aangelegenheden.

Om deze reden is het veld "Niet vindbaar in zoekmachines" toegevoegd aan content- en landingspagina’s in de verborgen ruimte. Wanneer je dit veld aanvinkt, zal het document niet meer vindbaar zijn voor externe zoekmachines.

Verborgen ruimte achter content zetten

In de medewerkerswebsite is het mogelijk om contentpagina's en landingspagina's af te schermen voor niet ingelogde bezoekers. Zie hiervoor Documenten achter inlog plaatsen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.