Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Spin Transport and Superconductivity in Half-metallic Nanowires and Junctions

  • J. Yao
Datum
woensdag 5 juli 2023
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. J. Aarts
  • dr. K. Lahabi

Samenvatting

In this thesis, we study spin transport and superconductivity in half-metallic devices. Spin is inherent to the nature of an electron and can be used for information storage, in addition to charge. Especially, the high spin polarization of half metals promises efficient spin manipulation with low power consumption. Therefore, this thesis presents spin-related phenomena such as domain walls, non-local spin transport, and superconductivity.  By investigating these spin behaviors, our aim is to contribute to the advancement of frontier (super)spintronics, driving progress in relevant applications.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.