Universiteit Leiden

nl en

Diversiteit

Argumentatietraining docenten en begeleiders

In deze training krijg je alle handvatten en tools mee om diverse groepen beter te kunnen begeleiden. Het is een verdieping van didactische vaardigheden voor de omgang met uitdagende deelnemers. Het doel is om de kartrekkersrol verder uit te breiden en vorm en inhoud te geven.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Docent
Seyda Buurman-Kutsal
Werkvorm
Training

Methode

De trainingen bieden een verdieping van de kennis in het begeleiden van onderwerpen die weerstand oproepen. De volgende punten komen aan bod:

  • Verdieping van sociaal psychologische concepten die leiden tot uitgebreide repertoire in keuze en opzet van interne cultuur beïnvloeding rondom het thema diversiteit, discriminatie en etnisch profileren;

  • Oefenen van casussen die vooraf zijn ingebracht en ook tijdens de training worden geformuleerd;

  • Verdieping van didactische vaardigheden voor de omgang met uitdagende deelnemers;

  • Onderzoeken van eigen omgang en leerdoelen rondom het onderwerp racisme en discriminatie;   

  • Leren kennen van nieuwe oefeningen en zelfreflectiemiddelen met als doel om de kartrekkersrol verder uit te breiden en vorm en inhoud te geven.

Werkbelasting en aantal deelnemers

De tijdsinvestering bestaat uit:

  • 3 dagdelen, verdeeld over 1 dag en een dagdeel
  • 1 uur intake
  • 1 uur evaluatie. 

In dit programma is ruimte voor maximaal 25 personen. 

Overige informatie

Dit programma is inclusief fotoverslag, bewijs van deelname en 1 telefonisch feedbackgesprek per deelnemer. Deze training maakt onderdeel uit van een traject van 3 trainingen voor docenten en begeleiders, maar kan ook als op los onderdeel gevolgd worden. 

Geïnteresseerde leidinggevenden, afdelingshoofden, voorzitters en directeuren kunnen contact opnemen met diversitytraining@bb.leidenuniv.nl om de mogelijkheden te verkennen. Informatie is binnen kort ook te vinden op de Expertisebureau D&I pagina

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.