Universiteit Leiden

nl en

Diversiteit

Voorbij de labels

Hoe kun je bijdragen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt? En hoe ga je om met een diversiteit aan collega's? Hoe bespreek je bijvoorbeeld gevoelige onderwerpen binnen het thema diversiteit en inclusie en zorg je ervoor dat je ongemakkelijke gesprekken niet uit de weg gaat? Je leert het in de training 'Voorbij de labels'.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Docent
Ruth Nahumury
Werkvorm
Teambegeleiding

Het programma helpt jou meer inzicht te krijgen hoe jij zelf geleerd hebt te kijken naar de wereld en de mensen om je heen. En het helpt jou ruimte te creeren voor mensen die heel anders geleerd hebben te kijken. Dit programma is interessant voor alle functiegroepen en -niveaus. De workshop is zowel offline als online beschikbaar.

Methode

Tijdens het leerprogramma ‘Voorbij de labels’ ga je binnen een veilige online leeromgeving aan de slag met het ontwikkelen van zes inclusieve vaardigheden uit het No Labels RUIMTE-model™ (Reflecteren, Uit je comfort zone stappen, Intersectioneel kijken, Mening parkeren, Inclusieve taal spreken, Empatisch vermogen ontwikkelen). 

Werkbelasting en aantal deelnemers

Duur: 4 uur. Data worden in afstemming met de deelnemers vastgelegd. Voor dit programma kunnen maximaal 15 deelnemers zich aanmelden. 

Het trainingsaanbod van het Diversity Office richt zich op het bevorderen van omgangsvormen, dialoog en een goed gesprek binnen teams, eenheden of collega’s met vergelijkbare functies. Geïnteresseerde leidinggevenden, voorzitters en directeuren kunnen contact opnemen met diversitytraining@bb.leidenuniv.nl om de mogelijkheden te verkennen. Kosten zijn op aanvraag. Trainingen worden op data gepland die voor de eenheid het beste uitkomen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.