Universiteit Leiden

nl en

Studentenwelzijn

Studenten kunnen op het gebied van hun studie en persoonlijke ontwikkeling soms wat meer hulp gebruiken. Lees hier hoe je als docent, studieadviseur, mentor of andere studentbegeleider studenten kunt ondersteunen bij hun welzijn.

Verwijsmogelijkheden

Onder verwijsmogelijkheden vind je hulpaanbieders binnen en buiten de universiteit waar je studenten naar kunt verwijzen voor hulp bij hun welzijn. 

Hulp bij ongewenst gedrag

De Universiteit Leiden streeft naar een veilige omgeving waarin iedereen zich prettig voelt en geen last heeft van ongewenst gedrag. Mocht dit toch voorkomen, dan zijn er verschillende hulpbronnen waar je studenten naar kunt verwijzen.

Trainingen en workshops voor medewerkers

Trainingen en workshops voor medewerkers zijn belangrijk om het welzijn van zowel medewerkers als studenten binnen de Universiteit Leiden te bevorderen. Bekijk een greep uit het aanbod

Trainingen en workshops voor studenten

Er zijn verschillende trainingen en workshops die bijdragen aan welzijn van studenten. Bekijk het overzicht waar je studenten op kunt wijzen

Online zelfhulp voor studenten

Er zijn ook online opties voor zelfhulp voor studenten. De Universiteit Leiden neemt bijvoorbeeld deel aan het samenwerkingsverband Caring Universities. Hiermee kunnen studenten op een laagdrempelige manier werken aan hun mentale gezondheid.

Breng studenten met elkaar in contact

Binnen en buiten de Universiteit Leiden bestaan verschillende initiatieven om studenten met elkaar in contact te brengen. Verbinding met de universiteit en met medestudenten draagt direct bij aan het welzijn van studenten.

Achtergrondinformatie over studentenwelzijn

Wil je je verder verdiepen in studentenwelzijn? Onder achtergrondinformatie over studentenwelzijn vind je interessante bronnen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.