Universiteit Leiden

nl en

Communicatie | Persoonlijke ontwikkeling

The active bystander

De interactieve workshop 'Active bystander’ leert medewerkers om ongewenst gedrag te benoemen en bespreekbaar te maken. Het geeft handvatten om onacceptabel gedrag te bestrijden, ook het gedrag dat in de loop van de tijd genormaliseerd is.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Postdoc-onderzoeker
Promovendus
Docent
Marloes Siccama
Werkvorm
Workshop

“Wat het slachtoffer het meest pijn doet, is niet de wreedheid van de onderdrukker, maar het zwijgen van de omstander”
 Elie Wiesel, Holocaust-overlevende

Pesten, (seksuele) intimidatie, beledigen en andere vormen van onbetamelijk gedrag dragen bij aan het verzieken van een cultuur. Ze kunnen enorme schade toebrengen aan mensen en stress, angst en mentale problemen veroorzaken. Draag daarom bij aan een veilig werkklimaat en schrijf je in voor de workshop.

Onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen:

  • Het overwinnen van angst en verlamming in uitdagende situaties
  • De juiste woorden en gezichtsuitdrukkingen gebruiken bij het bestrijden van ongewenst gedrag.
  • Hoe ‘micro-ongelijkheden’ te bestrijden, inclusief het rollen met ogen, zuchten, constante onderbrekingen en onbewuste vooringenomenheid

Afhankelijk van de locatie wordt de workshop in het Engels of het Nederlands gegeven. Let bij het inschrijven op de voertaal.

Direct aan de slag
De onderwerpen die in The Active Bystander worden behandeld, komen ook terug in de Let’s Connect Toolkit en de online training Omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Je hebt gratis toegang door in te loggen met jouw ULCN-account.

In een recent interview vertelt bestuursvoorzitter Annetje Ottow over hoe het bevorderen van sociale veiligheid een topprioriteit van de universiteit is.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.