Universiteit Leiden

nl en

Aafje de Roest bij het NOS Journaal over de populairiteit van Nederlandse hiphop

Nederlandse hiphop heeft zich het afgelopen jaar gemanifesteerd als mainstream muziekgenre. Neerlandica Aafje de Roest, die promoveert op hedendaagse Nederlandse hiphop, vertelt in het NOS-journaal meer over dit genre.

In het jaaroverzicht van de streamingdienst Spotify stonden er maar liefst vier Nederlandse rappers in de top 5 van meest beluisterde artiesten in Nederland. Hiphop is razend populair en door deze populariteit heeft het ook een steeds grotere invloed op de Nederlandse samenleving. De Roest zegt dat de populariteit van hiphop invloed heeft op de manier waarop we met elkaar communiceren en hoe we eruitzien. 'Jongeren en artiesten creëren met hun eigen culturele product een plek waarin ze verhalen kunnen vertellen over wie ze zijn. Er worden in de hiphopscene maatschappelijke visies uitgewisseld en het is een artistieke reflectie van de maatschappij.'

Meer weten?

Het volledige artikel met Aafje de Roest is terug te vinden op de website van de NOS.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.