Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans in het AD over de boerenprotesten

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs verbonden aan het Instituut Bestuurskunde, bespreekt in het AD het nut van de boerenprotesten.

Het vooruitzicht van protesterende boeren de komende weken roept verschillende vragen op binnen de samenleving, bijvoorbeeld hoeveel zin het nog heeft. Timmermans denkt dat de houdbaarheidsdatum van dit protest verstreken is, omdat de boeren al sympathie hebben bij een groot deel van de Nederlandse maatschappij: ‘Hun verhaal is duidelijk. Ze zorgen voor eten en willen dat dit blijft.’

Schijn eenheid?

Hoewel er tussen de boeren en de overheid een steeds grotere verdeling groeit, lijkt er bij de boeren juist eenheid te zijn in de keuze om de protesten langer door te trekken. Toch denkt Timmermans dat dit wel eens schijn kan zijn: ‘Natuurlijk zegt LTO dat het protesten ondersteunt. Ze moeten wel, omdat ze de hete adem van radicalere groepen als Farmers Defence Force in hun nek voelen. Ze willen niet buitenspel gezet worden in de discussie.’

Lees hier het volledige artikel van het AD

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.