Universiteit Leiden

nl en

Mariëlle Bruning in Telegraaf over raadsels rond dood Asha

Bij de dood van Asha Hassan vorig jaar in de Scheveningse jeugdzorginstelling Jeugdformaat hebben zorgmedewerkers mogelijk steken laten vallen. Dat stelt een klokkenluider in een brief die in handen is van de familie en hun advocaat Peter Schouten. De raadsman eist namens de nabestaanden nu opheldering.

Mariëlle Bruning

16-jarige Asha pleegde zelfmoord in de jeugdinstelling. Naast een telefoontje dat hun dochter was overleden, hebben haar ouders geen verdere informatie gekregen. Na de brief van de klokkenluider eisen zij nu meer informatie.

Volgens Marielle Bruning, hoogleraar Jeugdrecht, is openheid in deze zaak wel lastig. 'Omdat Asha al 16 jaar was, mag een jeugdhulpverlener wettelijk gezien niet zomaar nog informatie verstrekken aan de ouders. Ook niet na een overlijden', zegt zij tegen De Telegraaf. Toch wil ze hiervoor in dit geval wel pleiten. 'Ik kan mij goed voorstellen dat deze ouders zich in de kou voelen staan nu ze geen enkele toelichting krijgen over de context waarin hun kind is overleden.'

Meer weten?

Lees het volledige artikel in De Telegraaf (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.