Universiteit Leiden

nl en

Nieuw College van Bestuur Universiteit Leiden aangetreden

De Universiteit Leiden heeft een nieuw College van Bestuur. Vanaf 8 februari 2021 is Annetje Ottow de nieuwe voorzitter, Hester Bijl de nieuwe rector magnificus en Martijn Ridderbos blijft vicevoorzitter van het College van Bestuur.

Prof.mr. Annetje Ottow is als nieuwe voorzitter in het College verantwoordelijk voor de strategie, valorisatie, allianties en externe betrekkingen, internationale betrekkingen, communicatie, alumnibeleid, sociale veiligheid, diversiteit & inclusiviteit, en duurzaamheid van de universiteit. Ottow is ook het aanspreekpunt voor de campus(ontwikkeling) in de Leidse binnenstad. Zij is tevens hoogleraar Economisch publieksrecht en bekleedt deze leerstoel aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. 

Prof.dr.ir. Hester Bijl is als nieuwe rector verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de universiteit. De hooglerarenbenoemingen en wetenschappelijke integriteit maken tevens onderdeel uit van de onderzoeksportefeuille. Hester Bijl is daarnaast het aanspreekpunt voor LERU, EUniWell en de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. Bijl is hoogleraar Numerieke wiskunde bij het Mathematisch Instituut Leiden.

Drs. Martijn Ridderbos blijft vicevoorzitter van het College van bestuur van de universiteit. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, vastgoed, ICT en onderzoeksinfrastructuur, de nieuwe portefeuille HRM, en voor fysieke veiligheid op de universiteit. Martijn Ridderbos is tevens aanspreekpunt voor de ontwikkeling van de Campus Den Haag. 

Het nieuwe College van Bestuur (v.l.n.r.): Martijn Ridderbos, Annetje Ottow en Hester Bijl, staan op het podium tijdens de dies natalis
Het nieuwe College van Bestuur (v.l.n.r.): Martijn Ridderbos, Annetje Ottow en Hester Bijl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.