Universiteit Leiden

nl en

Valerie Sticher wint Cedric Smith Prize 2021

Valerie Sticher heeft de Cedric Smith Prize 2021 van de Conflict Research Society (CRS) gewonnen voor een artikel dat ze schreef in het kader van haar proefschrift aan ISGA afgelopen mei. De Cedric Smith Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste artikel of proefschrifthoofdstuk in vredes- en conflictonderzoek van een promovendus. Sticher is FGGA's eerste cum laude promovendus.

Haar winnende artikel 'Negotiating Peace with Your Enemy: The Problem of Costly Concessions' is gepubliceerd in het Journal of Global Security Studies en voegt een extra verklaring toe waarom onderhandelde akkoorden om burgeroorlogen te beëindigen zo moeilijk te bereiken zijn, zelfs als de leiders van alle partijen het liefst tot een vergelijk zouden willen komen. Ze is zeer vereerd met de prijs. Sticher: 'Voor mij is de prijs een erkenning van de waarde van mijn benadering om een rationalistisch kader te combineren met inzichten uit sociaal-psychologische vredes- en conflictstudies.'

De CRS ontving 15 inzendingen voor de prijs uit de hele wereld. Een artikel over Sticher haar proefschrift is hier te vinden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.