Universiteit Leiden

nl en

Expositie in het KOG: 'Plastic Justice - Een creatieve kijk op plastic en recht'

Van 3 tot 13 december is de tentoonstelling Plastic Justice te bekijken in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Esther Kentin, coördinator van Duurzaamheid en Recht, zag de tentoonstelling tijdens de conferentie 'Plastic Health Summit' en ging een samenwerking aan met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

Plastic Justice is een Europese samenwerking tussen vijf kunst- en designacademies in Den Haag, Reykjavík, Barcelona, ​​Londen en Vilnius. Samen met ngo's en wetenschappers richt het project zich op de lange termijn-impact van onzichtbare microplastics op het menselijk lichaam en de natuur. Plastic Justice heeft tot doel nieuwe kennis te creëren door middel van academische uitwisseling en veldonderzoek ter bevordering van bewust onderwijs in ontwerpen voor een opkomende generatie.

Het zesde college in de collegeserie Duurzaamheid en Recht op maandag 13 december (19 uur in A.144) zal aandacht besteden aan de regulering van plasticvervuiling. Ook zal Esther Kentin bij de KABK een gastcollege geven over plastic en recht.

De tentoonstelling is gedurende tien dagen te bekijken in het Kamerlingh Onnes Gebouw tussen de begane grond en de 1e etage in de A-vleugel. Ook zijn video's en ander materiaal te bekijken op https://plasticjustice.eu/.

Foto's: Monique Shaw

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.