Universiteit Leiden

nl en

Subject guides

De subject guides zijn aparte type pagina's binnen de bibliotheek en komen niet voor op de andere sites. De guides zijn bedoeld als snelle ingang tot een bepaald onderwerp.

De subject guides worden niet in het menu van de bibliotheekwebsite opgenomen, maar er kan naar gelinkt worden doormiddel van bijvoorbeeld het ‘zie ook’ of ‘uitgelicht’ blokje. Subject guides zijn ook geen gedeelde content. Ook hier geldt dat er bijvoorbeeld van uit de studentensite middels een ‘uitgelicht’ blokje of via een ‘app’ een link gemaakt kan worden naar specifieke subject guides in de bibliotheek. Als je in het CMS een subject guide hebt gemaakt, dan kun je deze wel vinden en bekijken via de preview functie in het CMS of door achter de Bibliotheek url, …/subject-guides, in te vullen.

Aanmaken Subject guides

Ga naar de map subject guides in CMS. Deze map is te vinden onder Bibliotheeksite (nl), of Bibliotheeksite (en) voor Engelstalige subject guides.
Selecteer de juiste submap en klik op het cirkeltje dat rechts verschijnt. Klik vervolgens in het menu dat verschijnt op ‘voeg nieuwe subjectguide toe’

Subject guide vullen

1. Vul meta title en meta description in

Zie Meta title & meta description

2. Voeg Tab(s) toe

Je kunt meerdere tabbladen aan een subject guide toevoegen. Binnen een tab heb je de mogelijkheid om diverse contentblokken toe te voegen. Zie "Beschikbare contentblokken in Tabs" in de aside van deze pagina.

3. Selecteer een opleiding

Let op: kies hier altijd maar voor 1 bachelor opleiding. Als je meerdere opleidingen selecteert dan wordt er alsnog maar 1 getoond.

4. Vul categorie in

Indien van toepassing, maak een keuze uit het dropdown menu.

5. Voeg een nieuw rechterkolom contentblok toe

Maak een keuze en vul de blokken die van toepassing zijn. Zie "Beschikbare rechterkolom contentblokken" in de aside van deze pagina voor de mogelijkheden.

6. Klaar met invullen?

Klik op Gereed. Klik nu op document en publiceer.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.