Universiteit Leiden

nl en

Active Learning Spaces

Activerend onderwijs groeit aan populariteit. Het Pieter de la Court gebouw beschikt over diverse onderwijszalen voor activerend onderwijs: de zogenaamde active learning spaces.

Reserveren?

  • Het Living Lab (1B.01) kun je reserveren via dit formulier.
  • De overige ruimtes reserveer je via een e-mail naar Zalenbeheer FSW (mogelijk zijn deze ruimtes al ingeroosteerd voor regulier onderwijs).

Living Lab (1B.01) 

Het Living Lab is bij uitstek geschikt voor activerend onderwijs. De ruimte is eenvoudig in te delen zodat studenten in groepjes met elkaar aan de slag kunnen zonder hinder van andere groepen te ervaren, bijvoorbeeld in de rode booths die bij de ruimte getrokken zijn. Het meubilair is licht en verrijdbaar, waardoor de opstelling van de ruimte snel te wijzigen is. Verder is het Living Lab uitgerust met alle AV-apparatuur die je nodig hebt voor hybride evenementen. 

Living Lab

Yellow Lab (SA.37)

Het Yellow Lab is speciaal voor actieve leeractiviteiten. De ruimte heeft verrijdbaar meubilair, computers met grote beeldschermen, meerdere whiteboards en een groot interactief scherm. De opzet nodigt de docent én de studenten uit om de ruimte aan te passen aan verschillende soorten leeractiviteiten. Het stelt docenten in staat om hun didactiek aan te passen richting meer actieve werkvormen. Voor elke student is een koptelefoon beschikbaar, deze zijn voor aanvang door de docent op te halen bij de Servicedesk

Yellow Lab

Hybrid Virtual Classroom (1A.15)

In de Hybrid Virtual Classroom, in ruimte 1A.15, is alle techniek aanwezig om soepel online en hybride evenementen te verzorgen. De ruimte is voorzien van twee camera’s, een plafondmicrofoon en een extra scherm achterin. Vanaf de console bij het docentenmeubel is alle AV-apparatuur eenvoudig te bedienen. 

Algemene ruimtes 1B en 0B

Deze werkgroep ruimtes zijn sinds de meest recente update vernieuwd en hebben een frisse uitstraling gekregen. Bij de keuze voor het meubilair in deze zalen is gelet op het snel kunnen aanpassen van de opstelling met lichte stoelen en verrijdbare tafels. Verder zijn dit gewone werkgroep ruimtes.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.