Universiteit Leiden

nl en

Carolien Stolte op NPO Radio 1 over de escalerende boerenprotesten in India

Indiase boeren protesteren al maanden tegen hervormingen in de landbouw. Waar de protesten eerst vreedzaam waren, wordt de sfeer steeds grimmiger. In het programma Bureau Buitenland van NPO Radio 1 vertelde universitair docent Geschiedenis Carolien Stolte over hoe de aanhoudende boerenprotesten een bedreiging vormt voor premier Narendra Modi.

Om de geest weer in de fles te krijgen, treedt Modi hard op. En niet alleen meer tegen de boeren, ook journalisten en wetenschappers krijgen met repressie te maken, aldus Stolte. ‘Het aanklagen van journalisten is geen hoopgevende ontwikkeling. En ik zie in mijn eigen werk ook wel toenemende pogingen om controle over wetenschappers te krijgen.’

Meer luisteren?

Het interview met Carolien Stolte is te luisteren op de website van NPO Radio 1.

Carolien Stolte is gespecialiseerd in de geschiedenis van Zuid-Azië in breed regionaal perspectief. Haar huidige project, "Zuiderroute: Indiase activisten en de Afro-Aziatische beweging in de vroege Koude Oorlog" wordt gefinancierd door een NWO VENI beurs (2018-2022). Stolte is tevens hoofdredacteur van Itinerario (Cambridge University Press) en de boekenserie Global Connections (Leiden University Press). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.