Universiteit Leiden

nl en

Jos Schaeken in de Volkskrant over humanitaire visa verlenen aan Russen en Belarussen

Jos Schaeken, hoogleraar Slavische en Baltische talen en cultuurgeschiedenis, roept met collega's de Nederlandse politiek op om 'haar sociale en morele verantwoordelijkheid' te nemen door humanitaire visa te verlenen aan Russen en Belarussen. Dit schrijven ze in een opiniestuk in de Volkskrant.

In het opiniestuk dragen de auteurs meerdere voorbeelden aan om hun pleidooi te illustreren. 'Wat we nu al maanden zien in Rusland en Belarus is grootschalig bruut geweld tegen burgers - en het geweld nam deze maand eerder toe dan af,' zeggen de auteurs. 'Het is tijd ons in te zetten voor de slaschtoffers, om te beginnen door het veel coulanter en genereuzer verstrekken van humanitaire visa. We zijn al lang voorbij het stadium waarin een publieke veroordeling vavn terreur volstaat.'

Meer weten?

Lees dan het volledige opiniestuk op de website van de Volkskrant

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.