Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker op de website van RTL Nieuws over harde straffen in Noord-Korea

Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, vertelt op de website van RTL Nieuws over een nieuwe wet die Noord-Korea heeft ingevoerd om invloeden van buitenaf met harde straffen te beperken. Volgens Breuker is dit een teken dat het Noord-Koreaanse regime zich kwetsbaar voelt.

‘De wet gaat om werkelijk álles. Maar je moet in de praktijk vooral denken aan films, soaps en muziek. Daar is de meeste vraag naar,’ licht Breuker toe. De wet lijkt voor iets breders te staan. ‘Het gaat economisch nooit goed met het land, maar de coronapandemie heeft de zaak verslechterd. Er zijn op dit moment grote voedseltekorten. Dan ben je kwetsbaar als regime en een bekende reactie is dan om vaker en harder op te treden bij opstandig gedrag. Het regime voelt zich bedreigd,’ aldus Breuker.

Meer weten?

Lees dan het volledige artikel op de website van RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.