Universiteit Leiden

nl en

Universitaire Bibliotheken Leiden verkozen tot de Executive Committee van het IIIF Consortium

Universitaire Bibliotheken Leiden is verkozen tot de Executive Committee van het IIIF Consortium. De termijn is twee jaar vanaf januari 2022.

Het International Image Interoperability Framework (IIIF) is een open standaard voor het op grote schaal online leveren van hoogwaardige digitale objecten. Het is ook een internationale gemeenschap die de IIIF API's ontwikkelt en implementeert, ondersteund door een consortium van vooraanstaande academische en culturele instellingen.

Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een van de oprichters van het IIIF Consortium. Via onze Digital Collections portal stellen we meer dan 200.000 objecten uit onze bijzondere collecties beschikbaar via IIIF. Hierdoor kunnen meer gespecialiseerde onderwerpsportalen, zoals Biblissima, The Buddhist Digital Archives en meer universele portals zoals Europeana, onze digitale objecten via IIIF opnemen.

UBL werkt ook samen met docenten van de Universiteit Leiden om digitale cursussen te ontwikkelen die IIIF gebruiken, zoals Mouse & Manuscript: Lessons in codicology and paleography based on manuscripts from the Middle East, Islamic Africa and beyond, en Digital Manuscripts in the Classroom. UBL werkt aan pilots die de onderzoeksmogelijkheden van IIIF testen b.v. om de digitale versies van papyri uit het Louvre te annoteren in The Abnormal Hieratic Global Portal: Manuscripts in Abnormal Hieratic Script.

UBL is ook een partner in internationale projecten die IIIF als kerntechnologie gebruiken, zoals het door de EU gefinancierde ARMA -The Art of Reading in the Middle Ages-project en het Digital Historical Maps of Southeast Asia-project, gefinancierd door het Singaporese Ministerie van Onderwijs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.