Universiteit Leiden

nl en

Healthy University Week 2023

Datum
maandag 23 oktober 2023 - vrijdag 27 oktober 2023
Bezoekadres
Zie programmaoverzicht

Misschien fiets je al naar je werk, neem je wat vaker de trap, zorg je voor een gezonde lunch of maak je samen met een collega tijdens de pauze een wandeling. Je werkt dan al lekker aan jouw gezondheid, maar er is meer mogelijk en daarbij wil de Universiteit Leiden je helpen! Van 23 tot en met 27 oktober kun je tijdens de Healthy University Week gratis deelnemen aan verschillende workshops, groepslessen en inspiratiesessies waarmee we een gezonde leefomgeving willen creëren.

Programma en aanmelding

Alle activiteiten zijn gratis. Je komt bij het inschrijfformulier door op de activiteit van jouw keuze te klikken. Inschrijven kan tot één dag van tevoren (van de activiteit) en vóór 16.00 uur. Voor activiteiten die op maandag 23 oktober plaats vinden, kun je je t/m vrijdag 20 oktober 16.00 uur inschrijven.

Dag en tijd

 

Activiteit

Locatie

Ma 23 okt

10.00-10.45

More Movement Moments (ENG)

Beweeg je te weinig? In deze workshop leer je hoe je meer beweegmomenten kunt inplannen tijdens je werkdag. Dus kom in beweging en schrijf je in!

 

Pieter de la Court SA15

11.00 -11.45

Thriving Amidst Overwork (ENG)
Ervaar jij werkstress? Lukt het jou om naast je werk te ontspannen? In deze workshop leer je een aantal technieken die je in het dagelijks leven kunt toepassen en die goed zijn voor je bewustzijn en zelfreflectie.

Pieter de la Court SA35

12.00-12.30

Office Workout (NL en ENG)

Hebben lange uren achter je bureau invloed op je vitaliteit? Het is tijd om je werkdag een boost te geven met deze Office Workout! Doe mee aan een dynamische sessie die is ontworpen om je lichaam op te peppen en je productiviteit naar nieuwe hoogten te brengen.

 

Online

12.30-14.00

Mentaal en fysiek in balans voor leidinggevenden (NL)

Hoe herken je de mentale en fysieke gezondheid van jouw medewerkers? Je gaat aan de slag met het positieve gezondheid spinnenweb, waarmee je vroegtijdig signalen of klachten bij je werknemers zal (h)erkennen.

 

Online

14.00-14.45

Lights out! Work on your sleep quality (ENG)

Wil je graag beter slapen? Met een korte quiz wordt je kennis getest over wat je al weet. Het effect van (goede) slaap op ons dagelijks leven is namelijk groot. Maar andersom ook, denk aan schermtijd. In deze workshop werk je verder aan je eigen ‘slaapdoel’.

 

Pieter de la Court SA21

15.00-15.45

AlcohoLess – Every Drink Counts (ENG)

Alcohol wordt vaak genuttigd voor korte termijn plezier. Maar wist je dat het drinken van alcohol gevolgen heeft voor de lange termijn? In deze workshop zetten we samen alle voors en tegens van alcohol op een rij. Daarnaast krijg je tips mee hoe te minderen met alcohol.

 

Pieter de la Court 0A 28

16.00 – 17.00

Tennis (NL en ENG)

Tennis is een leuke, veelzijdige sport. Waar wil je aan werken? Snel afzetten om de bal te halen, hoog opspringen, een snoeiharde backhand of de perfecte opslag? Tijdens deze clinic krijg je waardevolle tips en tricks mee van een ervaren docent. Geef je alleen op of samen met collega's!

 

USC

Goliuspad 19

Di 24 okt

8.00 – 8.30

Vinyasa Yoga (NL en ENG)

Met Vinyasa Yoga vind je balans en verdieping door je ademhaling en yogahoudingen te verbinden. Je versterkt je spieren met dynamische houdingen én krijgt een gevoel van rust door de bewuste ademhaling. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga.

 

Online

9.00 – 11.00

Ongehinderd Gastvrij (NL)

In deze workshop staat gastvrijheid én toegankelijkheid centraal voor iedereen, met of zonder beperking. Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat kan ik doen om een toegankelijke en inclusieve werkomgeving te bieden? Wat betekent dat voor onze taal, omgangsvormen, voorstelrondjes, presentaties? Waar ligt de grens tussen gastvrijheid en betutteling?

 

Huizinga 0.06

12.00-12.45

Nourish Your Life: Healthy Eating and Meal Preparation  (ENG)

Maak jij gezonde keuzes met eten en drinken? Weet je een verantwoorde maaltijd te bereiden? In deze workshop kom je alles te weten over gezond eten en hoe je dat in je eigen leefstijl kan toepassen.

 

Pieter de la Court SA 15

15.00-16.30

Mentaal en Fysiek in balans voor medewerkers (NL)

Wil jij je wapenen tegen onzekerheden en veranderingen? Wil je  werken aan een goede balans in het leven? In deze workshop ga je aan de slag met positieve gezondheid en ontdek je je eigen winstpunten!

 

Sterrewacht C0.02

16.00-17.00

Club Power (NL en ENG)

Tijdens deze les maak je gebruik van een halterstang met gewichten. Iedereen kan meedoen! De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Het is uitermate geschikt voor als je doelgericht je hele lichaam wilt trainen.

 

The Buzz Den Haag

Woe 25 okt

8.00 – 8.30

Dancemix (NL en ENG)
Bij deze Dancemix workshop gebruiken we meeslepende Latin ritmes en makkelijk te volgen bewegingen om een dynamisch dansuurtje te creëren dat je werkelijk weg zal blazen! Ben je een dansfan? Dan is dit een ideale workshop voor jou!

 

Online

10.00-10.30

Krachttraining voor je brein (NL)

Tijdens deze inspiratiesessie doe je leuke en ludieke oefeningen in de vorm van brein “teasers” om inzicht te krijgen in hoe je brein werkt. Daarnaast worden er ontspanningsoefeningen gedaan die je op elk moment, tijdens de (werk)dag, kan doen.

 

Kamerlingh Onnes B0.17

16.00 – 17.00

Zelfverdediging (NL en ENG)

Wil jij je veiliger voelen in een bedreigende situatie? In deze les leer je o.a. opkomen voor jezelf, het aangeven van grenzen en nee zeggen. Verder ga je oefenen met bevrijdingstechnieken, lichaamswapens, je lichaamshouding, uitstraling en stemgebruik.

 

Kamerlingh Onnes B0.35

Do 26 okt

8.00 – 9.00

Breathwork (NL en ENG)
Breathwork is een vorm van actieve meditatie, die meer rust en ruimte in je hoofd creëert. Bij meditatie zit je vaak stil, dit in tegenstelling tot breathwork waarbij je actief ademhaalt. Een ideale manier om tot jezelf te komen.

Online

11.00-11.45

Stand up and move (ENG)

Hoeveel tijd breng jij zittend door op werk? In deze workshop ga je aan de slag met een plan om je zit-tijd te verminderen en meer beweegpauzes in te lassen. Daarmee kun je je concentratie en gezondheid op de lange termijn verbeteren!

 

Pieter de la Court 0B 06

12.00 – 12.45

Health Nuts (ENG)

In deze workshop staat het gesprek over gezond eten centraal. Wat zijn jouw ervaringen? Wat kun jij zelf doen? Naast praten mag je ook komen proeven. We hebben een aantal heerlijke snacks voor je bereid!

 

Pieter de la Court SA 15

12.00 – 12.30

Office Workout (NL en ENG)

Hebben lange uren achter je bureau invloed op je vitaliteit? Het is tijd om je werkdag een boost te geven met deze Office Workout! Doe mee aan een dynamische sessie die is ontworpen om je lichaam op te peppen en je productiviteit naar nieuwe hoogten te brengen.

Online

14.00-15.30

Slaap je mentaal vitaal (NL)

Een goede nachtrust heeft vele voordelen voor je mentale fitheid.

Stress en slaap zijn natuurlijke vijanden; piekeren bevordert het slapen niet. In deze workshop leer je hoe je niet-helpende gedachten kunt veranderen in behulpzame gedachten.

 

Den Haag Wijnhaven 2.12

16.00 – 17.00

Spinning (NL en ENG)

Met spinning fiets je jezelf, begeleid door opzwepende muziek, in topconditie! Vanuit een rustige start fiets je steeds sneller naar de eindsprint. Naast de kracht in je benen werk je aan je uithoudingsvermogen om een lange sprint aan te kunnen.

 

USC

Einsteinweg 6

Vrij 27 okt

8.00 – 8.30

Pilates (NL en ENG)

Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Hierbij gebruik je vooral je core ofwel je buikspieren. Je wordt er sterker van, maar het zorgt ook voor een betere houding en beter uithoudingsvermogen.

 

Online

12.00-12.30

Office Workout (NL en ENG)

Hebben lange uren achter je bureau invloed op je vitaliteit? Het is tijd om je werkdag een boost te geven met deze Office Workout! Doe mee aan een dynamische sessie die is ontworpen om je lichaam op te peppen en je productiviteit naar nieuwe hoogten te brengen.

Online

14.00-15.00

Borden vol energie (NL)

Hoe blijf je de hele dag alert en energiek? Hoe ontstaat een middagdip? Wat doet suiker met je energie? Wel of geen brood eten bij de lunch? Is koffie een goede keuze? In deze workshop krijg je uitleg en tips over wat voeding met je doet, zowel op mentaal als op fysiek vlak.

 

Online

16.00 – 17.00

Voetbal (NL en ENG)

Voetbal sterkt het lichaam én de geest: werk aan ontspanning door inspanning en teamspirit. En test meteen het nieuwe veld van FIFA 2 kwaliteit uit bij het USC! Schrijf je in met collega’s. Kom je niet tot een volledig elftal? Geen probleem, de teams worden die middag ter plaatse samen gesteld.

 

USC
Goliuspad 6

Vragen?

Vragen of opmerkingen over het programma? Stuur ze naar healthyuniversity@bb.leidenuniv.nl

Vitaliteitsnajaar met veel Vitamine Veerkracht

Dit najaar dopen we om tot vitaliteitsnajaar en zorgen we voor een boost met veel Vitamine Veerkracht. Door te sporten en te ontspannen werk je aan je eigen veerkracht. We organiseren daarvoor verschillende activiteiten tijdens de Nationale Vitaliteitsweek van 25 t/m 29 september, de Healthy University Week van 23 t/m 27 oktober en de Week van de Werkstress van 13 t/m 17 november.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.