Universiteit Leiden

nl en

Leiden Healthy University

De universiteit spant zich in om je veilig, gezond en prettig te laten werken en is sinds 2018 aangesloten bij het internationale netwerk van Healthy Universities.

Op de pagina's onder Healthy University @Home reikt de universiteit je handvatten aan op een gezonde en verantwoorde manier (thuis) te werken.

Ga naar Healthy University @ Home

Uit de Personeelsmonitor van afgelopen jaren kwam naar voren dat medewerkers de werkdruk als hoog ervaren. Met de menukaart Werkdruk wil de universiteit dit probleem van binnenuit verminderen. Aansluiten bij Healthy Universities is slechts een klein onderdeel van dit plan.

De Healthy Universities Taskforce, die bestaat uit hoogleraren en HR-medewerkers van Universiteit Leiden houdt zich bezig met het creëren van goede arbeidsomstandigheden, het scheppen van een positieve werksfeer en het beperken van gezondheidsrisico's. 

De taskforce organiseert de jaarlijkse Healthy University Week en steunt ook initiatieven op het gebied van gezondheid, welzijn en vitaliteit. Bijvoorbeeld de Leiden Science Run en de Taskforce Studentenwelzijn.

Wat kun je zelf doen voor een gezondere leef- en werkomgeving?

Een aantal tips:​​​​​​

Blijf fit

 • Ga sporten bij het USC
  Je krijgt korting op je abonnement bij het Universitair Sportcentrum. Het USC biedt op aanvraag ook speciale vitaliteitsprogramma’s aan voor faculteiten en eenheden of afdelingen. Zo kun je kennismaken met het gevarieerde sport- en welzijnsaanbod
 • Gebruik het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden
  Fiets je naar je werk of wil je gaan sporten bij Fit for Free of het Universitair sportcentrum? Via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je de aanschafkosten verrekenen met je brutosalaris, eindejaarsuitkering of vakantiegeld.

Werk aan je ontwikkeling

 • Maak een afspraak met de loopbaancoaches
  Heb je vragen over je loopbaan of ontwikkeling? Maak dan een afspraak met de loopbaancoaches.
 • Volg een cursus via Learning & Development
  Denk bijvoorbeeld een cursus time management of Plan je PhD.
 • Krijg korting op preventieve cursussen via  Zorg & Zekerheid
  De collectieve zorgverzekering Zorg en Zekerheid van de Universiteit Leiden biedt een aantrekkelijke korting op je basisverzekering en aanvullende verzekering. Kies uit het aanbod van preventieve cursussen, behandelingen en kortingen op gebied van vitaliteit, welzijn en je werkplek. Sommige diensten zijn gratis of worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

Heb jij nog meer suggesties?

Zijn er nog andere initiatieven binnen de universiteit die hier bij zouden moeten staan? Of heb je behoefte aan iets dat hier nog ontbreekt? Neem dan contact op met Healthy University Coördinator Marjolijn Clarenbach.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.