Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Lunchbijeenkomst nalaten aan het LUF

Datum
donderdag 4 april 2024
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Faculty Club

‘Waarom Leiden? Mijn vrouw, mijn vrienden, mijn goede herinneringen... Ze zijn allemaal verbonden met de Universiteit Leiden. Daar heb ik gestudeerd, dankzij die studie kon ik carrière maken, en daar pluk ik nu de financiële vruchten van. Daar wil ik graag iets voor terugdoen.' Aldus alumnus informatica Jan Joris Vereijken.

Heeft u wel eens nagedacht over nalaten aan de universiteit? Omdat niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, zijn bijdragen van schenkers onmisbaar. Door het Leids Universiteits Fonds op te nemen in uw testament kunnen studenten en wetenschappers ook in de toekomst bijdragen aan een betere wereld.

U laat uw idealen voortleven door een goed doel op te nemen in uw testament. Hoe legt u uw wensen vast? Wat is het verschil tussen een legaat en een erfstelling? Wat zijn de voordelen van nalaten aan een goed doel? Het LUF nodigt u graag uit voor een speciale bijeenkomst over nalaten waar onder anderen notaris Elisabeth Dierckxsens al uw vragen zal beantwoorden. 

Prof.dr. Petra Sijpesteijn

Deze dag bieden we u niet alleen praktische informatie, maar kunt u ook komen luisteren naar twee inspirerende onderzoekers: Petra Sijpesteijn, hoogleraar Arabisch en Mariska Kriek, hoogleraar Extragalactische sterrenkunde. 

Emeritus hoogleraar en voormalig rector magnificus van de Universiteit Leiden Douwe Breimer vertelt u graag meer over het belang van steun voor innovatief, excellent en onafhankelijk onderwijs en onderzoek.

Wilt u een gast meenemen? Geef uw introducé dan op via het aanmeldformulier

Prof.dr. Mariska Kriek

Meer weten?

Vraag geheel vrijblijvend onze brochure over nalaten aan bij relatiemanager Liesbeth van Biezen via dit formulier. Wij sturen de brochure dan naar u toe. 

Alumnus Jan Joris Vereijken, wiens quote u bovenaan dit agenda-item las, leverde ook een bijdrage aan een gezamenlijke campagne van de Nederlandse universiteiten over nalaten aan de wetenschap. 

Datum Donderdag 4 april 2024
Tijd

10.30 uur: Inloop
11.00 tot 13.00 uur

Locatie Faculty Club (inclusief lunch)
Voor wie? Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp nalaten
Aanmelden (geheel vrijblijvend)  Naar het aanmeldformulier 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.