Universiteit Leiden

nl en

Vertalingen

De vertaalafdeling van het Academisch Talencentrum heeft ruime ervaring met vertaalwerk van het Nederlands naar het Engels en van het Engels naar het Nederlands. De werkwijze kenmerkt zich door professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Vertalingen

Voor uw schriftelijke vertaalwerk bent u verzekerd van een snelle en vakkundige afhandeling van uw opdracht. Wij vertalen onder meer algemene en academische teksten, correspondentie, projectdocumentatie en training manuals.

Tekstcorrecties

Wanneer u zelf een tekst naar het Nederlands en Engels vertaald hebt, kunt u deze door ons laten corrigeren. Tekstcorrecties worden uitgevoerd door native speakers, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met de door u beoogde stijl en doelgroep.

Taalvraagbaak Engels

Houders van een abonnement op diensten van het ATC kunnen gratis gebruik maken van de Taalvraagbaak Engels. Het abonnement is bestemd voor organisatie-eenheden binnen de Universiteit Leiden. U krijgt antwoord op uw vraag binnen twee werkdagen.

Tarieven

De tarieven voor de vertaaldiensten zijn o.a. afhankelijk van de bron- en doeltaal, de aard van de tekst, de omvang en de gewenste levertijd van een vertaling. Het basistarief voor vertalingen is €0,20 per woord. 

Heeft u een abonnement dan krijgt u korting. Een abonnement kost € 240 per volledig jaar (€ 20,- per maand).

  Tarief Korting abonnement
Vertalingen
Minimumtarief
€ 0,20 per woord
 € 75,-
€ 0,19 per woord
geen minimumtarief
Tekstredactie € 65,- per uur € 63,- per uur
Maatwerktraining € 80,- per uur 2% korting
Presentatie- en collegecoaching € 80,- per uur 2% korting
Toetsen afhankelijk toets 2% korting

Vertaaldiensten voor abonnementhouders

Wanneer uw afdeling regelmatig gebruik maakt van vertaaldiensten van het Academisch Talencentrum (ATC) kunt u voor een abonnement vertaaldiensten kiezen. U krijgt dan korting. Dit abonnement geeft u onbeperkt toegang tot de ATC-taalvraagbaak voor korte vragen over vertaalkwesties. Enkele voordelen:

  • administratief gemak
  • binnen twee werkdagen deskundig online advies via de ATC-Taalvraagbaak
  • geen minimumtarief voor kleine opdrachten
  • aantrekkelijke kortingen op diensten van het Academisch Talencentrum

Abonnement vertaaldiensten

Vraag een abonnement aan voor de vertaaldiensten van het ATC.

Aanvragen

Formulieren abonnementhouders

Houders van een abonnement kunnen een vertaalopdracht insturen of de taalvraagbaak raadplegen via onderstaande formulieren.

Voorwaarden en opzegging abonnement

Het abonnement kan iedere maand ingaan vanaf het moment dat de aanvraag is goedgekeurd. Een abonnement is geldig tot 31 december van het betreffende kalenderjaar. Zonder wederopzegging wordt het abonnement jaarlijks verlengd. 

Wilt u opzeggen? Dit is mogelijk tot uiterlijk 15 december voor het volgende kalenderjaar. Gebruik hiervoor het opzeggingsformulier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.