Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting op locatie

Wie kan er nu beter vertellen hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden dan de studenten zelf? Daarom vragen we studenten of ze bereid zijn hun ervaring te delen op scholen.

Als docenten een voorlichtingspresentatie willen over een bepaalde bacheloropleiding of een school organiseert een informatiemarkt, waar onze stand een goede aanvulling is, dan werken we daar uiteraard graag aan mee. 

Studentenambassadeurs

Bijna alle bacheloropleidingen hebben een studentambassadeur. De studentambassadeurs geven voorlichting op scholen en tijdens voorlichtingsactiviteiten. Ze zijn verantwoordelijk voor het aansturen van een studentenvoorlichtingsteam binnen hun studie/faculteit, dat zij samenstellen in overleg met de studievoorlichter.

Opleidingspresentatie

Tijdens deze voorlichting geeft een student van de opleiding een presentatie over de inhoud en de opbouw van de opleiding, aangevuld met eigen ervaringen. Voor al onze bacheloropleidingen is een presentatie beschikbaar.

Algemene presentatie

Tijdens deze voorlichting geeft een student een algemene presentatie over studeren aan de Universiteit Leiden. Hierin komen de verschillende studies van de Universiteit Leiden aan bod. Daarnaast krijgen de leerlingen van de school een beeld van wat studeren nu eigenlijk is. Ook voor ouders is deze presentatie de moeite waard.

Zie ook deze tips voor een goede presentatie.

Informatiestand

Ook kunnen studenten met informatiemateriaal aanwezig zijn op informatiemarkten van scholen. Hier lichten zij het voorlichtingsmateriaal toe en beantwoorden ze vragen van bezoekers. De studenten geven voorlichting op basis van hun eigen ervaringen. 

Schoolbezoeken 

In het schoolbezoekschema 2023-2024 staat wanneer schoolbezoeken zijn gepland. Log in met de gegevens die je kunt vinden in je ambassadeursmap of vraag deze gegevens op via schoolbezoek@bb.leidenuniv.nl.  

Geef uiterlijk twee weken voor de activiteit de naam, telefoonnummer en emailadres van de voorlichter door via schoolbezoek@bb.leidenuniv.nl. Dan kunnen we ruim op tijd alle informatie versturen naar de desbetreffende voorlichter inclusief de datum en tijd waarop het voorlichtingsmateriaal opgehaald kan worden. 

Evaluatie schoolbezoeken

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de schoolbezoeken, vragen we je om na afloop van elke schoolbezoek een digitaal evaluatieformulier in te vullen. Dit kun je doen op Rapenburg 70, wanneer je het voorlichtingsmateriaal terugbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.