Universiteit Leiden

nl en

Fietsen

Kom je met de fiets naar je werk? Dan kun je gebruikmaken van de fietsenrekken of afgesloten fietsenstallingen van de universiteit. Bij sommige locaties kun je ook een dienstfiets lenen.

Fietsenstalling

Op de terreinen bij de gebouwen zijn fietsenrekken aanwezig. Stal hierin je fiets of gebruik de afgesloten fietsenstalling. Deze is uitsluitend voor medewerkers van de universiteit. Voor toegang tot de fietsenstalling moet je je LU-Card scannen. 

In verband met veiligheid is het uitsluitend toegestaan fietsen in de fietsenrekken neer te zetten. Dus plaats je fiets niet op de stoep, voor ingangen van gebouwen of in gebouwen. De universiteit is niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling van fietsen.

Dienstfietsen

Bij sommige locaties kun je een dienstfiets lenen. Heb je een dienstfiets nodig? Dan kun je een fietssleutel ophalen bij de receptie. Dienstfietsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd en moeten dezelfde dag weer worden teruggebracht.

Op het terrein van WSD zijn de volgende fietsenstallingen aanwezig

  • Ondergrondse fietsenstalling Lipsius (entree via Paterstraatje), tevens ook medewerkers-fietsenstalling
  • Ondergrondse fietsenstalling Reuvens
  • Ondergrondse medewerkers-fietsenstalling Matthias de Vrieshof
  • Fietsenstalling PJ Veth aan de kant van de Nonnensteeg (studenten-fietsenstalling en afgesloten medewerkers-fietsenstalling)
  • Fietsenstalling tussen het Reuvens en Lipsius gebouw in
  • Ondergrondse fietsenstalling Herta Mohr (vanaf mei 2024)

De deur van de fietsenstalling is te openen met je LU-Card.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.