Universiteit Leiden

nl en

Bouwprojecten

Wilt u weten welke bouwprojecten op dit moment plaatsvinden? U vindt hier een overzicht van de meest actuele bouwprojecten van de Universiteit Leiden.

Project Humanities Campus

In tien jaar tijd zal het WSD-complex stap voor stap een grote verandering ondergaan. De gebouwen worden een voor een aangepakt, variërend van verbouw, (casco-)renovatie en nieuwbouw. Meer informatie op Project Humanities Campus.

Fase 2 Gorleaus Gebouw

Het eerste deel van de nieuwbouw Collegezalengebouw is eind 2016 in gebruik genomen door de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Na afronding van bouwfase 2 biedt de nieuwbouw state of the art onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten aan vrijwel alle instituten en afdelingen van de bètafaculteit. Meer informatie op Gorlaeus gebouw – fase 2.

Activiteitgericht huisvesten

De Universiteit Leiden is gestart met activiteitgericht huisvesten: het idee van voor elke activiteit een passende ruimte maken. Kijk voor meer informatie op: activiteitgericht huisvesten.

Campusplein

Het Campusplein op het Leiden Bio Science Park wordt een groene ontmoetingsplek voor studenten, medewerkers en inwoners van de stad. Lees verder op de dossierpagina van het Campusplein.

Datacenter

Het bestaande Datacenter in het Snellius aan de Niels Bohrweg is toe aan vernieuwing. Lees hier meer over op de projectwebsite van het datacenter.

Gebiedsontwikkeling Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste innovation district van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar kennisstad Leiden. Meer weten? Kijk op de desbetreffende dossierpagina.

Collegezalengebouw

Aan de westzijde van het Campusplein ligt het Collegezalengebouw. In de zogenoemde schotel bevinden zich de grootste collegezalen van de universiteit, waar dagelijks honderden studenten college volgen. Lees verder op de desbetreffende projectwebsite.

Gorlaeus Fietsenstalling

Een deel van de overgebleven staalconstructie van de Gorlaeus Hoogbouw wordt de basis van een nieuwe groene fietsenstalling. Kijk voor meer informatie op: Gorlaeus Fietsenstalling.

Nieuw sport- en tentamencentrum

Het nieuwe sportcentrum wordt een duurzaam en circulair gebouw en het zal ook geschikt zijn als tentamencentrum. Wil je meer weten? Kijk op de dossierpagina van het nieuwe sport- en tentamencentrum.

Schilperoortpark

De Universiteit Leiden werkte samen met de gemeente Leiden aan de ontwikkeling van het Schilperoortpark. Meer informatie op Schilperoortpark.

Short-stay woonruimte in ontwikkeling

De Universiteit Leiden ontwikkelt nieuwe short-stay woonruimte voor buitenlandse gasten en -werknemers. Lees hier meer over op de desbetreffende projectpagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.