Universiteit Leiden

nl en

E-mail

Wil je toegang tot je mailbox via je webmail? Wil je met collega's een gezamelijk e-mailadres aanvragen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Inloggen Outlook en webmail

Via Outlook heb je toegang tot je werkmail op je computerwerkplek. Zit je niet op je universitaire werkplek? Log dan in op Outlook.office.com voor toegang tot Outlook online, ofwel webmail.

Inloggen webmail

Met de e-mailhandtekeningtool kun je heel makkelijk je handtekening maken volgens het universitaire format. Het is de bedoeling dat alle medewekers deze tool gebruiken voor zijn/haar/hun handtekening. Het vermelden van voornaamwoorden is optioneel.

Stuur je regelmatig een groep mensen binnen de universiteit een e-mail? Vraag dan voor die groep een e-mail-distributielijst aan.

  • Het e-mailadres van een distributielijst verschijnt vetgedrukt in je Outlook-adressenlijst onder de naam van je faculteit of eenheid.
  • Stuur je een mail naar het e-mailadres van de distributielijst? Dan ontvangen alle leden op de lijst de mail.

Naast je werkmailaccount krijg je ook een uMail-account. De universiteit gebruikt uMail om te communiceren met studenten. Waarschijnlijk zul je je uMail-account niet veel gebruiken, omdat alle communicatie verloopt via je werkmailbox. Alle mailberichten die in je uMailbox komen, worden ook afgeleverd in de inbox van je werkmail.

  • Komt er ten onrechte mail in je spamfilter? Of krijg je juist veel spam in je reguliere inbox? Vind uit waaraan dat ligt en hoe je het probleem oplost.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.