Universiteit Leiden

nl en

Opslag en dataherstel

Je computer heeft een beperkte hoeveelheid opslag. Als je je computergeheugen wilt uitbreiden, zijn er verschillende opties. Het ISSC kan je daarnaast ondersteunen als je bestanden bent kwijtgeraakt.

Diensten voor dataopslag

Werkgroep op de J: -schijf

Een werkgroep is een gedeelde map op de J: -schijf. Is de maximale opslagruimte van een gedeelde map bereikt? Dan neemt de maximale opslagruimte automatisch toe. Je hoeft hiervoor geen uitbreiding aan te vragen.
Aanvragen >>

Bulkopslag

Voor grote hoeveelheden data, vanaf 1 TB, kun je kiezen voor bulkopslag. Je bepaalt zelf wie er toegang heeft tot de data. Is de maximale opslagruimte bereikt, dan kun je extra capaciteit aanvragen.
Aanvragen >>

Uitbreiding opslag P: -schijf

Je krijgt standaard 25 GB aan geheugen om data op te slaan op je persoonlijke schijf (de P: -schijf). Dit kun je uitbreiden tot maximaal 50 GB.
Aanvragen >>

OneDrive

OneDrive is de universitaire cloudopslag bij Microsoft waarmee je bestanden veilig kunt opslaan, synchroniseren en delen. Als je je data opslaat in OneDrive heb je altijd online toegang tot je bestanden. Je krijgt standaard 1TB oftewel 1024 GB opslagruimte ter beschikking. OneDrive is onderdeel van Office en werkt vlekkeloos samen met de Office apps op meerdere laptops, smartphones en tablets. OneDrive is jouw persoonlijke online opslag: je bepaalt zelf welke bestanden of mappen in OneDrive je wilt delen met anderen. Je kunt bestanden uploaden vanuit de Windows-Verkenner of Mac-Finder en naar wens ook weer downloaden. 

Data herstellen

Heb je per ongeluk belangrijke bestanden weggegooid? Probeer ze eerst zelf terug te halen. Volg de handleiding voor het herstellen van data op de P- of J-schijf. Als het niet lukt om je data op deze manier te herstellen, kan het ISSC je wellicht ook helpen via een aanvraag dataherstel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.